Piedalies - ieskaņo sevi un kļūsti par daļu no pasaules elpas!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Amatierkoru konkursa "Eirovīzijas gada koris 2017" koncepts rosinājis izveidot īpašu interneta vietni www.vienaelpa.lv, kurā ikviens aicināts ievietot īsus video ar savu ieelpu un izelpu, informē Latvijas Televīzijas (LTV) komunikācijas speciālists Edgars Lākutis.

Mēs dzīvojam dažādās planētas vietās. Mēs runājam dažādās valodās, bet elpojam vienu gaisu. Elpa ir dzīvības pamatā. Mēs sajūsmā ieelpojam, izmisumā nopūšamies, pārsteigumā aizturam elpu, aizgūtnēm elsojam. Mēs ievelkam elpu, lai radītu brīnumu – skaņu. Mēs ievelkam elpu, lai dziedātu.

Ikviens par to varēs pārliecināties 22. jūlijā "Arēnā Rīga", kad pirmo reizi vēsturē notiks jauns televīzijas konkurss amatieru koriem "Eirovīzijas gada koris 2017", demonstrējot cilvēka balss plašās iespējas, un, iedvesmojot jaunus dziedātājus pievienoties koriem.

Balstoties uz konkursa māksliniecisko konceptu, ir tapusi īpaša interneta vietne www.vienaelpa.lv, kurā aicinām ikvienu ievietot īsus video ar savu ieelpu un izelpu. Šie video, kopā apvienoti, kļūs par projektu "Viena elpa" jeb "Breathing together" angļu valodā, kas vienlaikus aicinās cilvēkus no visas Eiropas piedalīties šāda mēroga sociālo tīklu aktivitātē.

Lai mājaslapā www.vienaelpa.lv ievietotu video, tās apmeklētājiem būs jāautorizējas ar kādu no piedāvātajām iespējām. Savukārt ievietotie video visiem būs redzami pēc to apstiprināšanas. Mājaslapas nosaukums angļu valodā ir www.breathingtogether.eu.

Aicinājumam kļūt par daļu no pasaules elpas jau atsaukušies tādi populāri cilvēki kā tenisiste Aļona Ostapenko, komponists Raimonds Pauls un eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Ikviens ir aicināts būt starp viņiem.

Kordziedāšanas prasmi un tradīcijas konkursā demonstrēs labākie amatieru kori no deviņām Eiropas valstīm: Austrijas, Beļģijas, Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Vācijas, Ungārijas, Slovēnijas un Velsas (Lielbritānija). Dalībniekus izraudzījās katras valsts sabiedriskā televīzija, bet Velsā un Latvijā notika nacionālie atlases konkursi. Latviju pārstāvēs Jelgavas meiteņu koris “Spīgo”.

Dalībnieku sniegumu vērtēs augsta līmeņa žūrija: britu komponists Džons Raters (John Rutter), Latvijas mecosoprāns Elīna Garanča un šveiciešu diriģents Nikolass Finks (Nicolas Fink). Uzvarētājs saņems "Eirovīzijas gada koris 2017" titulu un Rīgas Domes naudas balvu. Konkursu vadīs "Grammy" balvas laureāts komponists Ēriks Vitekers (Eric Whitacre) un LTV kultūras raidījumu vadītāja Eva Johansone.

Ikvienam interesentam būs iespēja ne tikai pie televīzijas ekrāniem, bet arī klātienē sekot līdzi koru sacensībai - "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv notiek biļešu tirdzniecība uz konkursu.

Konkursu "Eirovīzijas gada koris 2017" rīko Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU), vācu kultūras organizācija INTERKULTUR, Latvijas Televīzija un Rīgas Tūrisma attīstības birojs (LIVE RIGA).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti