Pieci pūtēju orķestri sacentīsies Aucē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šodien Aucē skanējumu sāks Gunāra Ordelovska 22.starptautiskais pūtēju orķestru festivāls. Tas ieklāuja Auces novada svētku programmā.

Šovakar Vecauces pils parkā būs ieskaņas koncerts, bet kulmināciju festivāls sasniegs sestdien, kad notiks pūtēju orķestru konkurss, gājiens un lielais kopkoncerts, stāsta festivāla organizators Andris Egils Āboliņš.

Ceturtdienas, 27. jūlija, vakarā par romantisku vakaru profesionālu mākslinieku sniegumā Vecauces pils parkā parūpēsies Latvijas tubu kvartets “Tubu evolūcija”.

28. jūlijā ir Auces svētku un festivāla atklāšana, līdzās jau ierastām sportiskām un atpūtas aktivitātēm un koncertiem pagastos Auces estrādē tumsu kliedēs muzikālā apvienība “Raxtu Raxti”.

Festivāla organizators Andris Egils Āboliņš
00:00 / 00:47
Lejuplādēt
''Svarīgākie notikumi ir sestdien,'' saka Āboliņš. ''Sākas ar pūtēju orķestru konkursu, tad visi piedalās gājienā no stacijas līdz Kultūras centram. Vakarā pirms uguņošanas ir koporķestra koncerts un labāko apbalvošana.''

Par nozīmīgo laureāta titulu un balvām muzikālajās prasmēs Ordelovska pūtēju orķestru festivālā šogad cīnīsies pieci kolektīvi – pūtēju orķestri “Tukums”, “Madliena”, “Talsi”, “Zelmeri” un Pluņģes jauniešu pūtēju orķestris. Bet to, kurš jaunais mūziķis šogad saņems Arnolda Sabuļa balvu, varēs uzzināt pašā festivāla noslēgumā 29. jūlijā īsi pirms pusnakts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti