Pēc 43 gadu pārtraukuma Latvijā skanēs opera «Porgijs un Besa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Sestdienas, 6.augusta, vakarā Cēsu pils parka estrādē izskanēs vērienīgākais Cēsu festivāla muzikālais notikums - Džordža Geršvina operas „Porgijs un Besa” koncertiestudējums.

Pilnā versijā „Porgijs un Besa” Latvijā skanējusi tikai vienu reizi pirms 43 gadiem Nacionālajā operā, un nu pēc šī ilgā pārtraukuma tā atkal skanēs Cēsīs.

Piedalīsies Nacionālais simfoniskais orķestris, koris „Kamēr”, operas solisti, un, ievērojot, Geršvina autortiesībās norādīto – četras galvenās lomas dziedās melnādainie dziedātāji.

Pie diriģenta pults būs Andris Poga, kurš savulaik labi iepazinis šo operu, strādādams par Bostonas orķestra diriģenta asistentu. Vienā no lomām viņš tagad uzaicinājis arī Bostonā iepazītu lielisku dziedātāju:

„Cēsīs būs viens no Bostonas komandas solistiem – viens no visatraktīvākajiem, kas šajā iestudējumā toreiz piedalījās – Džermeins Smits, jamaikiešu izcelsmes amerikāņu dziedātājs. Pārējie solisti ir vairāk atlasīti pēc rekomendācijām un pēc ierakstiem. Man ir prieks, ka Besas lomai ir piekritusi Latonija Mūra. Viņa šo lomu ir dziedājusi daudzviet pasaulē, tai skaitā ar Berlīnes Filharmoniķiem un seru Saimonu Retlu koncertiestudējumā Berlīnes Filharmonijā," saka Poga.

Diriģents Andris Poga
00:00 / 00:29
Lejuplādēt
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti