Pasniedz Mūzikas akadēmijas mecenātu balvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) 15.jūnijā plkst. 16 tiek pasniegtas ikgadējās mecenātu balvas. Būs arī laureātu koncerts, kuru aicināts apmeklēt ikviens interesents.

Latvijas konservatorijas profesora Olģerta Zīversa balva dibināta pēc viņa meitu Astras Grīnmanes un Izoldes Zīversas-Preisas iniciatīvas, un to jau kopš 1995. gada ik gadu saņem divi klavierspēles studenti. Šogad balvu saņems prof. Arņa Zandmaņa klases students pianists Daumants Liepiņš un doc. Vitas Vēriņas klases studente pianiste Viktorija Pakalniece. Savukārt flautista un komponista Arnolda Šturma piemiņas balva tapusi 2000. gadā, to jau deviņus gadus finansē un JVLMA studentiem pasniedz Eleonora Šturma. Šogad tā tiks pasniegta doc. Rolanda Kronlaka klases studentei komponistei Madarai Pētersonei. 2006. gadā tika dibināta komponista Tālivalža Ķeniņa balva, kas katru gadu tiek piešķirta vienam kompozīcijas studentam - šogad tas būs prof. Selgas Mences students komponists Jēkabs Jančevskis.

Kopš 2007. gada JVLMA piemiņas balvām un radošajām stipendijām pievienojusies vēl viena – mācītāju Dr. Anitas Gaides un prāv. Ivara Gaides Mūzikas balva, kuru par spilgtu radošo darbību saņem viens ērģeļspēles un viens dziedāšanas specialitātes students, šogad balvu saņem asoc. prof. Andžellas Gobas klases studente vokāliste Laura Purena un prof. Tālivalža Dekšņa ērģeļu klases studente Ilze Barlo.

Pirmo gadu tiks pasniegta arī Ilgas Štauveres balva, kuru savas mātes piemiņai iedibinājusi komponiste Dace Aperāne. Balvas mērķis ir atbalstīt kādu jauno mūziķi, kurš ir uzņemts vasaras mācību programmā ASV vai Kanādā un ir izrādījis interesi atskaņot latviešu mūziku. Ilgas Štauveres balvu saņems prof. Lilijas Greidānes klases studente vokāliste Daniela Lūsis-Grīnberga, bet Nika Gothama balva tiks pasniegta Ingas Bērziņas klases studentei džeza vokālistei Evilenai Protektorei.

7. jūnija balva, kuras krusttēvi ir Andris Vecumnieks, Jānis Puriņš, Armands Lapiņš, Jānis Stafeckis un Aleksandrs Kreišmanis, šogad tiks pasniegta par atjautību, degsmi, un enerģiju JVLMA mācībspēku un studējošo radošā entuziasma lidojuma mākslinieciskajā realizācijā kādam no JVLMA vispārējā personāla.

Koncertā piedalīsies mecenātu balvu saņēmēji, sitaminstrumentālisti Elvijs Endelis, Mikus Bāliņš un Edgars Raila, pianists Rihards Plešanovs un jauktais koris ''Sōla'' ar diriģentu Kasparu Ādamsonu priekšgalā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti