Osokina un Gupalo projektu «Pēc pusnakts» izrādīs festivālā Londonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latviešu mūziķu un mākslinieku veidotā džeza teātra izrāde „After Midnight” tiks izrādīta skatītājiem Londonā festivālā "Camden Fringe".

Pirmās „After Midnight” jeb „Pēc pusnakts” izrādes jau apceļojušas lielākās Latvijas koncertzāles, tai skaitā izrādītas Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars”, Vidzemes koncertzālē „Cēsis” un mūzikas namā „Daile”. Jau šo sestdien 5.augustā Londonas Īru centrā „After Midnight” piedzīvos starptautisko pirmizrādi.

"Camden Fringe" ir izpildītājmākslas festivāls, kas kopš 2006.gada notiek Kamdenā, Londonā. "Camden Fringe" ik gadu pulcē simtiem operas, mūziklu, kabarē, dejas, improvizācijas izrādes, stand-up komēdijas, literārus sacerējumus, dzejas lasījumus u.c. notikumus. Šogad "Camden Fringe" piedalās gandrīz trīs simti dažādi uzvedumi, kas laikā no 31.jūlija līdz 27.augustam skatītājiem tiks parādīti teju tūkstoš reižu 22 dažādās norises vietās Kamdenā.

Uzveduma "Pēc pusnakts" radošā komanda – pianists Andrejs Osokins, dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo, horeogrāfe un modernā džeza dejotāja Gabija Bīriņa, sitaminstrumentālists Elvijs Endelis un video mākslinieks Jānis Romanovskis –, skanot slavenajām Kola Portera, Reja Čārlza, Merilinas Monro, Ninas Simones, Džordža Gēršvina, Džūlijas Londonas un Ellas Ficdžeraldas dziesmām un melodijām, atklāj koķetas būtnes klejojumus savās fantāzijās, kas sapņos nepakļaujas saprāta kontrolei.

Komponists Platons Buravickis par jaunatklāto džeza teātra žanru saka: „Tas ir multimediāls koncertuzvedums, ko radījusi ārkārtīgi spēcīga komanda. Šeit ir nojauktas visas robežas - robežas mākslinieka piederībā savai funkcijai, kā arī robežas starp klausītāju grupām [..].”

„Tradicionālā amerikāņu mūzika nekad nav piedzīvojusi tik svaigu un radošu interpretāciju,” - tā diplomāts Ojārs Ēriks Kalniņš.

Jau vēstīts, ka, piemēram, Liepājā pianistu Andreja Osokina un Katrīnas Gupalo koncertuzvedums "Pēc pusnakts" izraisījis krasi atšķirīgu publikas reakciju. Kamēr vieni koncerta apmeklētāji pauda sajūsmu par izrādi, norādot uz krāšņo šovu, citi uzskatīja, ka šāds iestudējums ir par provokatīvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti