Rīta Panorāma

Ziemassvētkus gaidot: Iedzīvotāju vēlējumi un tradīcijas

Rīta Panorāma

"Zvannieku mājas" - iespēja palīdzēt bērniem

26.decembrī LNB Ziedoņa zālē koncerts IN BLUE

Operetes fonds aicina baudīt gadumijas svētku noskaņu koncertā «In Blue»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Operetes fonds piedāvā klausītājiem baudīt gadumijas svētku noskaņu, klausoties dzirkstošu un jaunības azarta piesātinātu koncertprogrammu "In Blue" 26.decembrī plkst. 16.00 Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē un 29. un 30.decembrī plkst.18.00 kultūras pilī "Ziemeļblāzma". Programmā gan populāri Johana Štrausa operešu hiti, gan Džordža Geršvina "Rapsodija blūza stilā" un Leonarda Bernstaina skaistākās mūzikas lappuses, pie klavierēm būs džeza lielmeistars Harijs Bašs vai Agnese Egliņa. Pie diriģenta pults - šī gada jubilārs Guntars Bernāts.

"Šis būs jau piektais gads, kad gada nogalē Latvijā notiek operetes Jaungada koncerti. Šoreiz tie ir Jaungada koncerti "In Blue". Pirmo reizi ar koncertu būsim Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē," stāsta Operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Koncertos skanēs Johana Štrausa mūzika - fragmenti no operetes "Čigānu barons" un "Sikspārnis", kā arī valši un polkas; Džordža Geršvina "Rapsodija blūza stilā"; Leonarda Bernstaina kompozīcijas - "Amerika, Amerika!", "Jūtos skaista", "Šovakar" no pasaulslavenā mūzikla "Vestsaidas stāsts".

“Šajā koncertā mūzika būs īpaša: fragmenti no Bernstaina Vestsaidas stāsta, kas man ir īpaši tuva - šo mūziku atceros no savas bērnības, kad mans tēvs mani ņēma līdz uz operetes teātri. Viņš bija pirmais, kurš Padomju Savienībā iestudēja un diriģēja šo mūziklu. Savukārt Geršvina "Rapsodiju blūza stilā" pirmo reizi nospēlēju kopā ar Raimondu Paulu uz divām klavierēm, kad mācījos vēl konservatorijā. Pēc tam - jau ar dažādiem simfoniskajiem orķestriem. Tagad arī ar Operetes orķestri!” stāsta Harijs Bašs.

Krāšņajos Jaungada koncertos in "In Blue" klausītājus gaida tikšanās ar iemīļotiem operetes solistiem - soprāniem Antu Jankovsku no Itālijas un Lauru Purenu, tenoru Nauri Puntuli un baritonu Nauri Indzeri.

29. decembra koncertā pie klavierēm Hariju Bašu aizstās efektīgā pianiste Agnese Egliņa. Savukārt 30.decembra koncerts būs veltīts Guntara Bernāta 50. jubilejai.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti