Kultūras ziņas

JRT gatavojas "Ilgu tramvaja" pirmizrādei

Kultūras ziņas

Šogad pie Raiņa mazāk cilvēku

Latvijas Gāzes Gada balvas Operai 2013 laureāti

Nosaukti «Latvijas Gāzes Gada balvas Operai» šī gada laureāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Neraugoties uz absurda drāmas kulmināciju - Latvijas Nacionālās operas līdzšinējā direkltora Andreja Žagara atstādinbāšanu noi amata, šodien tomēr tika paziņoti Latvijas Gāzes gada balvas operai laureāti.

Par leģendāru mūžu mākslā 18.septembrī gada balvu saņems izcilais latviešu dramatiskais soprāns Žermēna Heine-Vāgnere. Žermēna Heine-Vāgnere ir bijusi mūsu opernama soliste no 1950. gada līdz 1975. gadam, spoži interpretējot trīsdesmit deviņas visdažādākās lomas. Līdzīgu balvu, bet ar citu formulējumu – par mūža ieguldījumu mākslā saņems samtainā baritona īpašnieks Vladimirs Okuņs.

Par labākajiem operas solistiem šogad atzīti liriski dramatiskais soprāns Liene Kinča un mūsu pasaulē atzītais basbaritons Egils Siliņš.

Par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem balvu saņems arī starptautisku slavu guvusī soliste Marina Rebeka. Labākās baleta solistes gods ticis jaunajai primabalerīnai Sabīnei Guravskai, bet par sezonas spilgtāko notikumu atzīts Vāgnera tetraloģijas „Nībelunga gredzens” grandiozais iestudējums.

Kā iepriekš ziņots, Kul;tūras ministrija šodien paziņoja, ka Andrejs Žagars no 11.septembra ir atbrīvots no amata. Savukārt Žagars norādīja, ka vērsīsies tiesā pret kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi par cieņas un goda aizskaršanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti