Kultūras ziņas

Sācies "Kilograms kultūras" rudens balsojums

Kultūras ziņas

Kino bez detektīviem un fantastikas

"Varoņa dzīve" un LNSO 90. jubileja

Nacionālais simfoniskais orķestris turpina svinēt jubileju ar «Varoņa dzīvi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Uz augsta viļņa ieākta, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) 90. jubilejas sezona 7.oktobrī turpināsies ar Riharda Štrausa simfonisko opusu “Varoņa dzīve” un reti atskaņoto Volfganga Dārziņa Otro klavierkoncertu, kurā solists būs pianists Reinis Zariņš.

"Šis ir ambīciju skaņdarbs," uzsver LNSO mākslinieciskais vadītājs Andris Poga. "Jau Štrauss pats to ir ielicis skaņdarba šūpulī, jo faktiski uzrakstījis autobiogrāfisku darbu. Domāju, ka orķestrim, diriģentam un pirmajai vijolei jābūt pietiekami daudz ambīcijām to realizēt."

Rādīt spilgtu sniegumu ikvienā koncertā – tās ir LNSO mūziķu un diriģenta pozitīvās ambīcijas, arī rūpīgi strādājot pie Riharda Štrausa "Varoņa dzīves" krāšņā nošu raksta Andra Pogas vadībā. Štrausa simfoniskā poēma “Varoņa dzīve” skanēs 7. oktobra koncerta otrajā daļā, bet pirmajā - Volfganga Dārziņa Otrais klavierkoncerts.

"Šajā jubilejas sērijā, kas sastāv no pieciem koncertiem, katrā koncertā ir kāds no latviešu skaņdarbiem - katru reizi ļoti atšķirīgs. Šajā reizē tas ir Volfganga Dārziņa Otrais klavierkoncerts. Piektdienas vakara koncerts vienlaikus būs mūsu jaunā tvarta prezentācija," stāsta Poga.

Ierakstu kompānijas “Skani” izdotajā diskā iekļauta Jāņa Ivanova 20. simfonija (1981) un Volfganga Dārziņa Otrā klavierkoncerta (1938) ieraksts ar solistu Reini Zariņu.

Jau vēstīts, ka savu 90.jubilejas sezonu LNSO iesāka 16.septembrī ar koncertu, kuru diriģēja pasaulslavenais maestro Mariss Jansons, bet kā solists uzstājās Raimonds Pauls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti