Nāciju «Grand Prix» un Eiropas koru olimpiādē Latvijai kopumā vairāki desmiti medaļu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rēķinot visās desmit Nāciju “Grand Prix Rīga 2017” un Eiropas koru olimpiādes kategorijās Latvijas kori ir saņēmuši vairākus desmitus medaļu, kā arī piecus Eiropas čempiona titulus, vēsta konkursa rīkotāji.

Attiecībā uz Nāciju “Grand Prix Rīga 2017” Latvijas koriem ir trīs uzvarētāja tituli, 27 zelta un trīs sudraba medaļas. Savukārt Eiropas koru olimpiādē iegūti pieci čempiona tituli, 12 zelta un sešas sudraba medaļas.

Tāpat 13 zelta un 18 sudraba diplomi iegūti atklātajā konkursā.

Šo balvu vidū ir arī svētdienas, 23. jūlijā, vakarā iegūtās kārtējās medaļas un balvas piecās konkursa kategorijās. Latvijas koriem svētdien viens Nāciju "Grand Prix Rīga 2017” uzvarētāja tituls, ko saņēma Rīgas pareizticīgo kamerkoris “Blagovest”, kā arī desmit zelta un viena sudraba medaļa.

Toties Eiropas čempionu konkursā Latvijas koriem trīs čempionu tituli, ko ieguva “Blagovest”, Ķekavas mūzikas skolas bērnu koris, kā arī bērnu un jauniešu studija “Gaismiņa”. Tāpat iegūtas sešas zelta un divas sudraba medaļas. Atklātajā konkursā kori no Latvijas svētdien saņēma piecus zelta un astoņus sudraba diplomus.

Pilnu apbalvoto sarakstu var redzēt konkursa rīkotāju mājaslapā.

Nākamā Nāciju ""Grand Prix" un 4. Eiropas koru olimpiāde notiks 2019. gadā no 3. līdz 10.augustam Zviedrijas pilsētā Gēteborgā.

Ziņots, ka arī iepriekš Latvijas kori saņēma labu tiesu no balvām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti