Dienas ziņas

Aizvadīts festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā"

Dienas ziņas

Programma turpināsies nākamgad

Festivālam "Draugi" – 20

Mūzikas cienītājus 20. reizi pulcē festivāls «Draugi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nedēļas nogalē jau 20. reizi Jaunjelgavā mūzikas cienītājus pulcēja kāds īpašs notikums - festivāls ''Draugi''. Klausītājus tajā priecēja ne vien solisti un ansambļi, bet arī apvienotais jauniešu simfoniskais orķestris, kurā piedalās ap 60 jauno mūziķu no Zemgales un Vidzemes mūzikas skolām. Iecerēts, ka nākotnē tas varētu pārtapt par Zemgales simfonisko orķestri. 

Oktobra nogalē, kad Latvija tērpjas viszeltainākajā tērpā, Jaunjelgavā jau tradicionāli vienkopus pulcējas jaunie mūziķi.

"1996. gadā es strādāju privātajā skolā Alūksnes rajonā. Mums bija diezgan vientuļi, un mēs teju vai joka pēc palaidām ziņu, ka gribam sarīkot vasarā muzikāliem bērniem nometni un festivālu," par festivāla pirmsākumiem stāsta festivāla idejas autors, Cēsu 1. pamatskolas mūzikas pedagogs Edvīns Logins.

Pirmais atsaucies  toreizējais Jaunjelgavas  skolotājs Juris Ozols, un tā jau divdesmit gadus  festivāls ''Draugi'', kurā piedalās ap 100 jauno mūziķu, pieskandē mazo Sēlijas pilsētiņu gan ar populārām dziesmām, gan  klasiķu un mūsdienu  komponistu skaņdarbiem.

"Ko man dod ''Draugi''? ''Draugi'' man dod visu. Es varu spēlēt brīvajā laikā, attīstīt sevi visu, un, protams, arī jautrība un kopības sajūta," atzīst J.Dūmiņa Baldones mūzikas skolas audzēknis Mareks Vaičuks.

Neatņemama festivāla sastāvdaļa ir Jauniešu simfoniskais orķestris "Draugi'', kurā dalību ņem ap 60 Vecumnieku, Baldones, Jaunjelgavas un arī Bauskas mūzikas skolu audzēkņi un absolventi.

"Mums ir darba laboratorija. Mēs savus jaunos skaņdarbus akumulējam, būvējam un peldinām Kolkas ragā, kur mums ir vasaras nometne. Tur mēs liekam pamatus, un tad mums nāk ''Draugu'' festivāls, un šeit ir iespēja jaunajiem, kuriem nav tik lielas pieredzes, pirmoreiz sēsties simfoniskā orķestra sastāvā publikas priekšā," stāsta viena no simfoniskā orķestra ''Draugi'' vadītājām Solvita Loka.

Apvienotā jauniešu simfoniskā orķestra vadītāja ir pārliecināta, ka Jaunjelgava ir labs atspēriena punkts, lai  no ''Draugiem'' izaugtu arī Zemgales simfoniskais orķestris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti