Mūzikas akadēmijas jauktais koris sadziedāsies ar Brēmenes augstskolu kamerkori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Mūzikas akadēmija aicina visus interesentus uz kora mūzikas koncertu sestdien, 27.maijā plkst. 13.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā, kurā tiekas Brēmenes mākslu augstskolas un Brēmenes Universitātes kamerkoris un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) jauktais koris.

Diriģentu Frīderīkes Vēbkenas un Māra Sirmā rokas vadīti, koncertā izskanēs gan latviešu mūsdienu komponistu P. Plakida, I. Ramiņa, U. Prauliņa, Ē. Ešenvalda, J. Jančevska darbi, gan vācu komponistu H. L. Haslera, F. Henzeles, Ģ. Orbana, J. Brāmsa, G. Mālers, V. Buhenberga darbi, tostarp arī Fēliksa Mendelszona-Bartoldi "Mitten wir im Leben sind" ar Mārtiņa Lutera tekstu (šogad aprit 500 gadu kopš Reformācijas sākuma). Ieeja koncertā bez maksas.

Meklējot krustsaskarsmes vācu un latviešu koru dziedāšanas tradīcijās, JVLMA jauktā kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Māris Sirmais un Brēmenes Mākslu universitātes kora diriģente Frīderīke Vēbkena vienojušies par abu augstskolu koru apmaiņas projektu, kura ietvaros, pateicoties Rīgas Domes un Gētes institūta atbalstam, klausītajiem tiek piedāvāti vairāki koncerti - 27. maijā Rīgas Sv. Pētera baznīcā, 28. maijā plkst. 12.15 Siguldas ev. luteriskajā baznīcā, savukārt jau jūnija sākumā abi kori muzicēs Brēmenes "Oberneuland" un "Unser Lieben Frauen" baznīcās, kā arī Brēmenes Domā.

Brēmenes mākslu augstskolas un Brēmenes Universitātes kamerkori 2002.gadā nodibināja tā pašreizējā mākslinieciskā vadītāja Frīderīke Vēbkena. Kora sastāvā ir studenti no dažādām fakultātēm, un tā repertuārs ir ļoti plašs – no vēlīnā baroka līdz mūsdienu komponistu darbiem. Koris uzstājies Vācijā, Dānijā, Zviedrijā, Islandē un Spānijā,  ar labām sekmēm piedalījies Vācijas Nacionālajā koru konkursā 2006.gadā un Tolosas Starptautiskajā koru konkursā 2011.gadā. 2013.gada pavasarī koris prezentēja savu otro kompaktdisku. 2013.gadā Brēmenes kamerkoris devas koncertbraucienā uz Izraēlu un kopā ar Izraēlas un Palestīnas koriem uzstājās Jeruzālemē, Betlēmē un Telavivā. 2015. gadā Brēmenes kamerkoris ieguva pirmo vietu Starptautiskā konkursā Lisabonā.

Diriģente Frīderīke Vēbkena studējusi kordiriģēšanu Freiburgā, Glazgovā un Stokholmā pie izcilā zviedru diriģenta Erika Eriksona. No 1998.gada viņa ir Brēmenes Mākslu universitātes kordiriģēšanas profesore, vada kamerkori un Universitātes kori. Diriģentei ir plaši profesionālie kontakti Skandināvijā un Baltijas valstīs, kur viņa organizē koncertus, seminārus un koru apmaiņu.

JVLMA jauktais koris ir viens no tradīcijām bagātākajiem mākslinieciskajiem kolektīviem Latvijā, dibināts 1945. gadā, vien pāris gadus pēc koris "Latvija". Koris bieži koncertē gan Latvijā, gan ārvalstīs, sniedzot klausītājiem iespēju baudīt dažādu laikmetu, stilu un žanru kora mūziku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti