Mūzikas akadēmijas jauktais koris koncertēs Brēmenē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) jauktais koris diriģenta Māra Sirmā vadībā no 9. līdz 11. jūnijam koncertēs Rīgas sadraudzības pilsētā Brēmenē, Vācijā.

9. jūnijā koris sniegs koncertu Brēmenes „Oberneuland” baznīcā, bet 10. jūnijā kopā ar Brēmenes Mākslu augstskolas un Brēmenes Universitātes apvienoto kamerkori, kura mākslinieciskā vadītāja ir diriģente Frīderīke Vēbkena, muzicēs „Unser Lieben Frauen” baznīcā. Abu koncertu sākums plkst. 19.00. Savas viesošanās pēdējā dienā - 11. jūnijā JVLMA Jauktais koris piedalīsies dievkalpojumā Brēmenes Domā.

Ideja par kopīgiem koncertiem un pieredzes apmaiņu abu koru vadītājiem radusies pagājušā gada pavasarī, un tagad, pateicoties Rīgas domes un Gētes institūta atbalstam, JVLMA Jauktajam korim ir lieliska iespēja iepazīstināt Brēmenes pilsētas iedzīvotājus un viesus ar krāsainu jaunāko laiku latviešu komponistu kora mūzikas programmu – Artūra Maskata, Selgas Mences, Pētera Plakida, Imanta Ramiņa, Uģa Prauliņa, Ērika Ešenvalda, Jēkaba Jančevska un Jāņa Aišpura darbiem, kā arī pašiem tuvāk iepazīt vācu komponistu kormūziku.

Sadarbības projekta ietvaros šīgada maija beigās Brēmenes Mākslu augstskolas un Brēmenes Universitātes apvienotais kamerkoris jau viesojās Latvijā un koncertēja Rīgas Sv. Pētera baznīcā un Siguldas Ev. luteriskajā baznīcā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti