Rīta Panorāma

Attiecību trilleris Nacionālajā teātrī - "Apsolu"

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas dzimšanas dienas svinības

Mūzikas akadēmija svin 99. jubileju un sumina labākos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

11. janvārī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) svinēs savu 99. dzimšanas dienu, pulcinot visus uz svētku koncertu, kurā notiks arī iepriekšējā gada labāko studentu un labākā pedagoga cildināšana.

Šogad par izciliem sasniegumiem mūzikā un radošu aktivitāti Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas nozīmīgāko apbalvojumu - Gada balvu jaunajam mūziķim – saņems divi JVLMA jaunie talanti, maģistranti – kordiriģents Jurģis Cābulis un altists Pēteris Trasuns.

Savukārt ar JVLMA un LMT "Gada balvu mācībspēkam 2017" tiks godināts ilggadējais JVLMA operstudijas "Figaro" vadītājs profesors Viesturs Gailis.

Svinīgajā sarīkojumā muzicēs gan visi Gada balvas laureāti, gan arī solisti Laura Teivāne (soprāns), Krišjānis Norvelis (bass), Kalvis Kalniņš (baritons), Ventis Zilberts (klavieres), JVLMA simfoniskais orķestris un jauktais koris, Rīgas Doma kora skolas jauktais koris, diriģenti Jānis Baltiņš, Artūrs Gailis, Andris Vecumnieks.

Koncerta programma krāšņa un daudzveidīga - skanēs J. Vītola, J. Jančevska un U. Prauliņa kora darbi, fragmenti no B. Smetanas un J. Kalniņa operām un Dž. Gēršvina mūzikla, kā arī J. Ivanova "Poema capriccioso" altam ar orķestri un A. Dvoržāka Slāvu deja orķestrim.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti