Panorāma

,,Iespējamās misijas" pedagogi dodas uz skolām

Panorāma

Aicina pieskatīt bērnus

Mūžībā aizgājis dziedātājs Zdislavs Romanovskis

Mūžībā aizgājis estrādes dziedātājs Zdzislavs Romanovskis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

27. augustā mūžībā aizgājis 1960. un 70. gados populārais estrādes dziedātājs, liepājnieks Zdzislavs Romanovskis. Atvadīšanās no Zdzislava Romanovska būs ceturtdien, 31. augustā, plkst. 12.00 Liepājas Centrālkapos.

Dziedātājs, kura karjeras ziedu laiki bija no 1965. līdz 1976. gadam kopā ar Rīgas estrādes orķestri (REO), mūžībā devies mēnesi pēc 81. dzimšanas dienas sagaidīšanas.

Zdzislavs Romanovskis dzimis 1936. gada 16. jūlijā Liepājā, bet Otrā pasaules kara laikā kopā ar vecākiem devies uz Vāciju. Latvijā atgriezies 1945. gadā.

Romanovskis apguvis vokālo mākslu Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas vokālajā klasē, kā arī pašmācības ceļā apguvis ģitārspēli. Dziedājis Liepājas Pedagoģiskā institūta, kur studēja Fizikas un matemātikas fakultātē, ansamblī, kā arī bijis solists Liepājas kultūras nama deju mūzikas orķestrī. 1964. gadā atzīts par labāko solistu Baltijas republiku estrādes kolektīvu salidojumā Liepājā.

Par nozīmīgu pagrieziena punktu viņa karjerā kļuva satikšanās ar Rīgā Rīgas estrādes orķestra vadītāju Egilu Švarcu, kurš 60. gadu sākumā piedāvāja viņa kļūt par par solistu valsts filharmonijā. No 1963. līdz 1965. gadam Romanovskis bija Aleksandra Kublinska vadītā ansambļa "Rīga" solists, bet no 1965. līdz 1976. gadam – REO (Rīgas estrādes orķestra) solists.

1976. gadā REO tika likvidēts un Romanovskis sāka dziedāt komponista Jāņa Sildega vadītajā Carnikavas zvejnieku kolhoza ansamblī "Sono", kur uzstājās kopā ar Māru Krievkalni un Ēriku Kamarūtu.

1986. gadā Zdzislavs Romanovskis pārtrauca estrādes dziedātaja karjeru un atgriezās dzimtajā Liepājā, kur 90. gados strādāja par informātikas skolotāju. Kā dziedātājs uz skatuves kāpis vien īpašos gadījumos un jubilejas reizēs.

Populārākās Zdzislava Romanovska dziedātās dziesmas ir Raimonda Paula "Baltijas jūrai", "Vecā jūrnieka stāsts", "Zēns paņēma līgaviņu" un citas.

Vairāk par Zdzislavu Romanovski Latvijas Radio 2!

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti