«Melo-M» gada nogales lielkoncertā pulcēs 50 čellu orķestri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Čellu trio „Melo-M” gada nogalē, 30. decembrī, Rīgas Kongresu namā sniegs nu jau par tradīciju kļuvušo Vecgada lielkoncertu, šoreiz piedāvājot īsti unikālu notikumu – vairāk nekā 50 čellistu orķestra uzstāšanos.

Vecgada lielkoncertā čellu trio „Melo-M” tradicionāli atskatās uz gada laikā paveikto, priecējot klausītājus ar jaunu darbu pirmatskaņojumiem, kā arī atskaņojot visu laiku populārākos skaņdarbus no grupas repertuāra. Tā ieplānots arī šogad, koncerta pirmajā daļā izpildot Kārļa Auzāna oriģinālkompozīcijas no mūzikas programmas „No meža mēs nākam” un citus instrumentālus skaņdarbus.

Lielākais pārsteigums gaidāms koncerta otrajā daļā, kad kopā ar trio čellistiem muzicēs unikāls un īpaši šim koncertam izveidots ansamblis – „Melo-M Mega-orķestris”, kura sastāvā dalību ņems vairāk nekā 50 dažādu paaudžu Latvijas čellisti, ieskaitot gan mūzikas skolu audzēkņus un studentus, gan profesionālus mūziķus un seniorus.

„Melo-M Mega-orķestra” izpildījumā Vecgada lielkoncertā skanēs pašas pazīstamākās un klausītāju iemīļotākās kompozīcijas no trio repertuāra – unikālas versijas par pasaulē populārām popmūzikas un rokmūzikas tēmām.

Orķestra priekšplānā, protams, muzicēs paši „Melo-M” dalībnieki: Kārlis Auzāns, Jānis Pauls, Miķelis Dobičins un sitaminstrumentālists Miķelis Vīte.

„Jau daudzus gadus mūsu skatuves dzīve aizrit čellu mūzikas pavadībā, dažreiz šķiet, ka čellu ikdienā ir par daudz, bet dažreiz gribas vairāk. Šī bija tā reize – izlēmām, ka ar trim čelliem nepietiks, pieaicinājām draugus un radās vesels orķestris. Ceram, ka veseli 50 čelli daudziem būs tieši tas, kas nepieciešams jautrākai un iespaidiem bagātākai gada nogalei,” teic „Melo-M” čellisti.

Koncerts Rīgas Kongresu namā notiks 30. decembrī un sāksies plkst. 19.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti