Mārcis Auziņš ierakstījis Paula melodijas «Viss nāk un aiziet tālumā» versiju ģitārai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ģitārists Mārcis Auziņš publiskojis Raimonda Paula pazīstamās melodijas “Viss nāk un aiziet tālumā” versiju ģitārai. Šis ir otrais vēstnesis no rudenī gaidāmā albuma “Viens”, kurā kopumā būs iekļautas divpadsmit Raimonda Paula melodijas, aranžētas vienam solo instrumentam - ģitārai.

Dziesmas “Viss nāk un aiziet tālumā” video versija tapusi mazbānīša Alūksne-Gulbene stacijā Gulbenē. Video autori ir Krists Krūskops un Arturs Rudavs.

“Līdzās darbam dažādos pavadošajos sastāvos un grupās, kas neapšaubāmi ir liela un mīļa manas nodarbošanās daļa, ģitāra mani vienmēr ir interesējusi arī kā solo instruments. Tas ir teju nebeidzams muzikāls izaicinājums un jautājums - kā es varētu izpildīt skaņdarbu tikai ar savu instrumentu,” par savu tikko uzsākto solo mākslinieka ceļu saka Mārcis Auziņš.

Dziesma “Viss nāk un aiziet tālumā” pirmo reizi publicēta 1975. gadā, tās vārdu autors ir Laimonis Vāczemnieks. 1976. gadā dziesma tika iekļauta Jāņa Streiča kinofilmas “Mans draugs - nenopietns cilvēks” skaņu celiņā, ar ko arī aizsākās Paula un Streiča sadarbība. 

Dziesma ir pārskaņota neskaitāmas reizes. Oriģinālo versiju ieskaņojuši Nora Bumbiere un Viktors Lapčenoks, bet vienu no pazīstamākajām versijām ieskaņojusi arī Laima Vaikule. Tagad dziesma ieguvusi jaunu skanējumu brazīliešu mūzikas stilā bossa-nova Mārča Auziņa aranžijā un izpildījumā. 

“Es ļoti priecājos, ka populārā mūzika savā attīstības posmā atkal tuvojas situācijai, kad pats svarīgākais ir nevis spilgti kostīmi, pārbagāti aranžējumi un ārišķības, bet gan pati mūzika. Šajā ziņā Mārcis ir uz pareizā ceļa, liekot akcentu uz mūziku, melodiju un mākslinieciskumu, atgādinot mums, ka mūzika ir visaugstākā no mākslām, nevis tikai viens no izklaides elementiem. Paula melodijas vienmēr ir devušas iespēju interpretācijām, bet nekad agrāk tās nav bijušas tādas, kādas tās solās būt topošajā albumā. Ceru, ka šis būs albums, kas ieinteresēs Paula mūzikas cienītājus arī ārpus Latvijas robežām,” par gaidāmo albumu saka tā izdevējs, ierakstu kompānijas “Mikrofona Ieraksti” repertuāra direktors Guntars Račs.

Dziesma ierakstīta ar "Gibson Songwriter EC" akustisko ģitāru “Sound Division Studios”, ieraksta inženieris ir Krišjānis Geidāns. 

“Sākotnēji man nebija domas aranžēt un ierakstīt pilnu albumu. 2010. gadā Raimonds Pauls man uzdāvināja instrumentu – ģitāru. Šogad, Maestro 80. jubilejas gadā, kā pateicība par lielisko instrumentu tapa ieraksts dziesmai “Upē naktī pīles kliedz”, un tad tas dabīgi turpinājās, gribējās rakstīt vēl un vēl,” par albuma tapšanu stāsta Mārcis Auziņš.

Mārcis Auziņš šobrīd aktīvi darbojas vairākos projektos: akustisko ģitāru trio “AG 3o” ar Aivaru Hermani un Kasparu Zemīti, grupā “Zodiac”, Daumanta Kalniņa kvintetā. Regulāri sadarbojas ar Raimondu Paulu, Zigmaru Liepiņu, Jāni Lūsēnu, Kārli Lāci, Laimu Vaikuli, Jāni Stībeli, Intaru Busuli, Aiju Vītoliņu, Raimondu Macatu, Donu, Lindu Leen un citiem komponistiem un izpildītājiem.

Auziņš ir muzikālais vadītājs "Cabaret" projektos "Piccolo", "La Luna", "Cabaret Palladium", "ReLOVEution", LTV spēlē "Mana dziesma”, kā aranžētājs veidojis Daumanta Kalniņa programmu “Atspulgi”, šobrīd strādā pie Mārtiņa Brauna jubilejas koncertturnejas “Darbi un nedarbi…” programmas aranžēšanas.

Mārcis Auziņš absolvējis Jāzepa Vītola Latvija Mūzikas akadēmijas džeza nodaļu, kā arī džeza un mūzikas menedžmenta nodaļu Rīgas Doma kora skolā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti