Kultūra

JRT top "Pēdējā Ļeņina eglīte"

Kultūra

Itāļu vijolniece Lorenca Borrani Rīgā

Jaunajā koncertprogrammā Raimonds Pauls sadarbojas ar vokālistu jaunāko paaudzi

Maestro Raimonds Pauls ielūdz uz Alūksni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Maestro Raimonda Paula sadarbību ar vokālistu jaunāko paaudzi varēs novērtēt viņa jaunajā programmā „Ielūdz maestro Raimonds Pauls”, kas savu skanējumu sāks svētdien, 22.oktobrī, Alūksnes kultūras centrā. Pēc tam tā ceļos uz Lielvārdi, Līvāniem, Ādažiem, Rīgu, VEF kultūras pili, un Madonu. Koncertos piedalīsies Dināra Rudāne, Kristīne Prauliņa un Mārtiņš Ruskis, kas izpildīs gan pazīstamas, gan pavisam jaunas Paula dziesmas. Pie klavierēm būs pats komponists.

Ādažu kultūras centrā notiek Raimonda Paula jaunās koncertprogrammas mēģinājums. Uz skatuves ar solonumuriem un duetiem kāpj Dināra Rudāne, Kristīne Prauliņa un Mārtiņš Ruskis, viņus pavada instrumentālais sastāvs, pie klavierēm pats maestro.

Nopietns darbs mēģinājumā mijas ar jautrību, it īpaši tad, kad maestro pauzēs starp dziesmām dziedātājiem velta sulīgus komentārus.

Dināru Rudāni, piemēram viņš piesaka kā dziedātāju, kas izmainījusi visu viņa dzīvi ar saviem neuzmanīgiem izteikumiem presē par mīlestību. Kamēr viņš esot dikti cerējis, viņa aizgājusi ar citu, vienīgais, kas palicis pāri – dziesmiņa „Viņš un viņa”, kas tad, protams, līdzās citām skanēs arī jaunajā koncertprogrammā.

Arī kādu daļu no Paula komentāriem koncertos varēs dzirdēt, jo viņš ne tikai spēlēs klavieres, bet pats arī programmu vadīs.

Raimonds Pauls ar Dināru Rudāni sadarbojas nepilnu gadu, vērtē viņu kā ļoti talantīgu dziedātāju ar labu vokālo skolu. Dinārai tas sniedz milzu gandarījumu, kaut arī pirms tam Paula daiļradi viņa tikpat kā nav zinājusi vispār, jo viņas intereses lokā bijusi tikai ārzemju mūzika.

Mārtiņš Ruskis pilnīgi pretēji Dinārai ar Paula mūziku audzis no bērnības, viņa lielākais sapnis bijis to dziedāt, un nu viņš to īstenojis, vienlaikus iemantojot no maestro arī īpašu uzrunas formu.

Džeziskākas noskaņas savukārt koncertā ienesīs trešā dalībniece Kristīne Prauliņa.

Pats Raimonds Pauls stāsta, ka programma veidotā tā, lai jaunajai vokālistu paaudzei ir, kur sevi parādīt, tāpēc amplitūda būs no sarežģītām balādēm līdz vieglai deju mūzikai, skanēs arī daudz jaunu kompozīciju ar Guntara Rača, Jāņa Petera un Leona Brieža dzeju.

Koncertprogramma „Ielūdz maestro Raimonds Pauls” pirmo reizi izskanēs svētdien, 22.oktobrī, Alūksnes Kultūras centrā, pēc tam tā ceļos uz Lielvārdi, Līvāniem, Ādažiem, Rīgu, VEF kultūras pili, un Madonu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti