Rīta Panorāma

Intervija ar Oskaru Smoļaku

Rīta Panorāma

Intervija ar ministru prezidentu Māri Kučinski

Jāņa Lūsēna mūzikas koncerts "Svētku vēstules" Rīgas Domā

Lūsēna mūzikas koncertā «Svētku vēstules» apvienosies Zadovska un Doma zēnu koris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas Doma zēnu kora un dziedātājas Kristīnes Zadovskas izpildījumā trešdien, 14.decembrī, Rīgas Doma baznīcā skanēs Jāņa Lūsēna dziesmas koncertā  “Svētku vēstules”, kuras izturējušas  laika pārbaudi un kļuvušas par klasisku vērtību.

„Es nevaru izstāstīt vārdos, kāda ir sajūta, kad es dziedu tās dziesmas. Esmu teikusi to, ka dziesmas ir uzrakstītas manā vietā, tās kāds cits izdzied ar manu balsi. Tas ir kaut kas tāds, kas mani vada no augšas to dziedāt un, acīmredzot, mana dvēsele dzied kaut ko, kas ir ideāli pierakstīts,” koncerta saviļņojumā dalās operdziedātāja Zadovska.

Lūsēns atradis ideālo saskaņu, jo vienmēr izvēlas dzeju, kurā ir vērtība. Koncertā „Svētku vēstules” skanēs gan sen tapušas un līdz šim maz atskaņotas dziesmas Kristīnes Zadovskas mecosoprāna balsij, soloinstrumentiem un zēnu korim.

„Svarīgākā ir dzejas kvalitāte, cik daudz dzeja atstāj vietu mūzikai. Ir dzeja, kas neatstāj vietu mūzikai. Uldis Bērziņš, Pēteris Brūveris un citi ģēniji ir tik tēlaini, ka dzeju ar mūziku var bieži vien sabojāt,” uzskata Lūsēns.

Koncertprogrammā izskanēs arī Lūsēna 2003.gadā tapušais „Domus Mea'' (Mans nams) motetes, kuru atskaņos zēnu koris, zvanu ansamblis „Primus” un sitamo instrumentu grupa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti