Panorāma

Ikdiena Ukrainas austrumos

Panorāma

Nodokļu reformai saņemts ap 350 priekšlikumiem

Pirmajā koru Eirovīzijā uzvar Slovēnija

LTV pārstāve: Nešaubos, ka būs nākamais Eirovīzijas koru konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

“Es esmu pārliecināta, ka būs nākamais [Eirovīzijas koru] konkurss. Es vispār par to nešaubos,” pēc sestdien, 22. jūlijā, Rīgā notikušā visu laiku pirmā Eirovīzijas koru konkursa sacīja Latvijas Televīzijas (LTV) Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Ideja par koru Eirovīziju ir dzimusi Latvijā un ir daudz strādāts, lai par tās dzīvotspēju spētu pārliecināt citus.

“Pirmo reizi Eirovīzija ir ar kori, un šis zīmols tiek atļauts un pieņemts, ka tas ir jauns konkurss. Mēs to uzsākam kopā visā Eiropā un pārējām televīzijām mums būs vienkārši jāseko. Mēs esam pirmie un celmlauži, un varam būt lepni, ka paveicām to tādā kvalitātē,” uzsvēra Rozentāle.

Par vēsturiskā konkursa uzvarētājiem kļuva Slovēnijas koris “Carment Manet”. Tā diriģents Primožs Kerštans norādīja, “lai parādītu labāko, ko spējam, mums uz skatuves ir jājūtas labi”.

“Tas ir svarīgākais – nevis balva, bet gan tas, ka paši esam apmierināti. Tad arī balvas nāk. Lai arī esam jauns koris un kopā dziedam tikai piecus gadus, ar šo kori tādu [balvu] ir jau daudz,” sacīja Kerštans.

Prieku par uzvaru neslēpa arī Slovēnijas kora dalībniece Mateja. “Nespēju aprakstīt, sajūta ir fantastiska – tiešām uzvarēt! Tādēļ mēs gatavojāmies, tiešām fantastiski,” sacīja Mateja.

Savukārt viena no žūrijas dalībniecēm, dziedātāja Elīna Garanča akcentē, ka Slovēnijas koris ir spējis klausītāju aizraut jau no pirmās sekundes. “Nemaz septiņas minūtes vai sešas nav vajadzīgas. Ļoti bieži pirmajās sekundēs tevi cilvēks vai nu paņem vai nepaņem ar savu priekšnesumu. Varbūt pēc tam tu sāc izvērtēt un ieklausīties, bet tas pirmais impulss - dažas sekundītes - tās ir tās noteicošās. Šodien viņas apliecināja savu uzvaru. Ar visu to, ka esmu patriote un cīnos vienmēr par Latvijas cilvēkiem, es tomēr domāju, ka šoreiz tas ir tiešām pelnīti un es lepojos,” stāsta Garanča.

Koris ieguva Latvijas Mākslas akadēmijas profesores Vinetas Grozas darinātu trofeju un 10 000 eiro vērtu naudas balvu. Latviju konkursā pārstāvēja meiteņu koris “Spīgo”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti