LNSO noslēdz gadu kopā ar maestro Raimondu Paulu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) 2015. gadu noslēgs ar Vecgada koncertiem, kuri veidoti kopā ar koncerta viesi maestro Raimondu Paulu viņa 80.gadadienas ieskaņās.

Koncerti notiks 28., 29. un 30.decembrī Lielajā ģildē. Koncerta pirmajā daļā skanēs Amerikas 20. gadsimta pirmās puses mūzika, kas lielā mērā veidojusi Paula muzikālos pirmsākumus. Sonoras Vaices un Daumanta Kalniņa balsī izskanēs dziesmas, kuru autori ir Amerikas neakadēmiskā repertuāra pamatlicēji – džeza un klasiskās mūzikas prasmīgi savienotāji - Harolds Ārlens, Ērvins Berlins, Kols Porters un Ričards Rodžerss. Savukārt Raimonda Paula paša mūziku savulaik visvairāk iespaidoja ģeniālais Džordžs Gēršvins, un tieši viņa “Amerikānis Parīzē” ar maestro Paula solo noslēgs LNSO koncerta pirmo daļu.

Koncerta otrajā daļā – Raimonda Paula kompozīcijas, kas tapušas 60.–70. gados. Skanēs svīta “Portreti”, kas ieskaņota Latvijas Radio 1963. gadā un pēc tam vairs tikpat kā nav aiztikta.

Svītai “Portreti” jaunu simfonisko veidolu piešķīris Vilnis Šmīdbergs, kurš jaunās skaņās pārveidojis arī balādi “Spēļu nakts Duntes krogā”. Balādes atskaņojumā piedalīsies jauniešu koris “Kamēr…”, kura mākslinieciskais vadītājs, "Lielās mūzikas balvas 2013" ieguvējs kategorijā “Gada jaunais mākslinieks” Jānis Liepiņš ir aicināts par LNSO Vecgada koncerta diriģentu.

Koncertu vainagos virkne populāru melodiju, piemēram, “Druē dziesmiņa par zosi” no mūzikla “Māsa Kerija” un “Dziesma par gaili”, kas Aijas Kukules balsī un Mirdzas Martinsones dejojumā mīt Ērika Lāča kinofilmā “Spāņu variants”; būs arī “Undīne” un visam galā – duets “Nepārmet man”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti