Kultūras ziņas

"Melānijas hronikas" filmēšana tuvojas noslēgumam

Kultūras ziņas

Gada labākās atmiņas

Gadumijas koncerts operā

LNO izskan tradicionālie gadumijas koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No vecā gada ar īpašu uzvedumu atvadās Latvijas Nacionāla opera (LNO). Režisores Elitas Bukovskas režija un Andra Freiberga scenogrāfija šoreiz ļauj skatītājiem vaigā skatīt tos izcilos mūziķus, kuri parasti sēž operas "bedrē".

Gadumijas koncerti jau daudzu gadu garumā ir viens no skatītāju mīlētākajiem notikumiem LNO. Šogad programmā skan dzirkstošs muzikālais kokteilis: Gaetāno Doniceti, Rudžjēro Leonkavallo, Volfganga Amadeja Mocarta, Žaka Ofenbaha, Džoakīno Rosīni un Georga Frīdriha Hendeļa operu valdzinošākās ārijas, Johana Štrausa operetes dzīvespriecīgā mūzika, kā arī populārākās dziesmas no mūzikliem "Nožēlojamie", "Vestsaidas stāsts", "Šahs", "Evita" un citiem.

Svētku sajūtas gūšanai šis esot īstais uzvedums, teic skatītāji. Gan klausītājiem, gan māksliniekiem šis gads aizritējis kultūrnotikumu zīmē. Taču ne mazākā vērtē viņi tur arī savus personīgos sasniegumus.

"Ņemot vērā, ka Rīga bijusi kultūras galvaspilsēta, varēja iet un skatīties visu gadu - tik daudz kas bija sarūpēts visiem, arī daudz ko bez maksas varēja apskatīt, vajadzēja būt tikai gribēšanai," teic operas apmeklētāja Sandra. "Es aizgāju pensijā, tagad ir vairāk laika mazmeitai. Citādi nekas nav mainījies, viss ir tikpat labi kā iepriekš," pauž operas apmeklētāja Taīsija.

"Spilgtā atmiņā ir viss šis gads, kas ir kultūras galvaspilsētas zīmē. Gan operā, gan ārpus operas nama varēja redzēt tādus māksliniekus, ko ikdienā mēs neredzam," norāda LNO galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Runājot par nākamo gadu, Mārtiņš Ozoliņš saka: "Sev es droši vien novēlētu vairāk brīvā laika minūtes vai sekundes, kas atvēlētas pabūt ar ģimeni. Visiem apkārtējiem - rast prieku lietā, ko darām."

Savukārt LNO solists Mihails Čuļpajevs jaunajā gadā novēl: "Visu to gaišāko un labāko, ko vien var novēlēt. Prieku, un nekad neaizmirst, ka māksla ir katra cilvēka sirdī. Baudīt to un priecāties."

Gadumijas koncertā piedalās LNO solisti Jānis Apeinis, Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs, Laura Grecka, Andris Ludvigs, Rihards Mačanovskis, Evija Martinsone, Rihards Millers,  Krišjānis Norvelis, Armands Siliņš, Inga Šļubovska, Jūlija Vasiļjeva un  Kristīne Zadovska, koris un orķestris. Koncertu vada aktieris Andris Bulis.

Vecgada koncerti LNO vēl notiks 30.decembrī, kā arī 3. un 6. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti