Līgo svētkos - «Mūzika vasaras vakaram»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar bezmaksas koncertu “Mūzika vasaras vakaram” 23. jūnijā Līgo dienā uzstāsies Prusilas stīgu instrumentu orķestris no ASV

23. jūnija vakarā plkst. 18 Baltijas koncertturnejas ietvaros Rīgas sv. Jāņa baznīcā uz koncertu aicinās Prusilas mūzikas skolas stīgu orķestris no ASV, diriģenta Entonija Arnona vadībā. Koncertā atskaņos Dvoržāka, Džoplina, Kazala, Skota, Štrausa, Tičeli, kā arī Antonio Vivaldi skaņdarbus un to aranžijas stīgu orķestrim.

Koncerta turnejai Baltijas valstīs orķestris sagatavojis programmu kurā iekļautas gan tādas kompozīcijas kā stīgu mūzikas virtuoza Antonio Vivaldi “Concerto Grosso” un Johana Štrausa  “Čehu polka”, gan Antonīna Dvoržāka “Trīs slāvu dejas”, Pablo Kazala “Putnu dziesma”, Normena Della Hojo “Trīs dejas stīgu orķestrim”, Frenka Tičeli “Miers”, Gustava Holsta “Brukgrīnas svīta”, kā arī leģendāro Skota Džoplina – džeza priekšvēstneša  – regtaima kompozīciju “Lauku kluba regtaims”.

Prusilas stīgu instrumentu orķestris ir kvalificētākais no pieciem Prusilas Mūzikas skolas prakses orķestriem. Tajā apvainojušies 75 labākie mūzikas skolas skolēni vecumā no 11 līdz 18 gadiem. Aiovas pilsētas Prusilas mūzikas skola dibināta 1975. gadā, izaugot no Dorisas Prusilas 1963. gadā uzsāktās, Suzuki vijoļspēles pedagoģijas metodē balstītās mācību programmas. Šobrīd 38 pedagogu vadībā mūziku skolā apgūst vairāk nekā 750 jauno mākslinieku.

Prusilas stīgu instrumentu orķestris bieži uzstājas ASV, kā arī piedalās starptautiskās programmās un sabiedriskās televīzijas pārraidēs.  Kopš 1991. gada orķestris dodas arī starptautiskos koncertceļojumos, tostarp uz Vāciju, Čehiju, Slovākiju, Ungāriju, Austriju, Angliju, Vāciju, Itāliju, Ķīnu un daudzām citām valstīm. Kolektīvs ieguvis pirmo vietu stīgu orķestru kategorijā Vīnes Starptautiskajā mūzikas un jaunatnes festivālā, bet sadraudzības koncertā ar Pekinas Centrālās konservatorijas studentiem apmeklējusi arī Ķīnas pirmā lēdija Pena Lijuaņa.

Orķestra diriģents - Entonijs Arnons ir Aiovas Universitātes Mūzikas skolas čella spēles asociētais profesors, kā arī Prusilas Mūzikas skolas mācībspēks un diriģents. Viņš sadarbojies ar daudziem pazīstamiem kameransambļiem un māksliniekiem. Uzstājies gan ASV, gan Eiropā ar solo un kamermūzikas programmām, kā arī diriģenta ampluā. Entonija Arnona ieraksti saņēmuši pozitīvas kritiķu atsauksmes prominentos gan mūzikas žurnālos, gan klasiskajai mūzikai veltītās tīmekļa lapās. Viņa jauno tvartu “Beckoning” izdevusi MSR ierakstu studija. Kā čellists un kamermūziķis viņš  savus kolēģus, pazīstamus pedagogus no visas valsts ik gadu aicina uz Aiovas Universitāti dalībai “Čellu dulluma dienās”, kuru ietvaros notiek dažādas lekcijas, koncerti un meistarklases.

Plašāka informācija par Prusilas stīgu instrumentu orķestri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti