Lietuviešu grupa «Garbanotas Bosistas» publisko pirmo videoklipu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

 „Last Summer’s day” ir dziesma par vasaru, kas tikko beigusies – psihedēliskā roka/ psihoanalītiska popa četrotne no Viļņas ir atgriezusies ar jaunu skanējumu. Jaunais singls ir pirmais no "Garbanotas Bosistas" jaunā albuma, kas iznāks „Tilto namai” 2017. gada decembrī. Lai arī grupa pastāv jau deviņus gadus, šis ir pirmais ''Garbanotas Bosistas'' videoklips.

"Šī dziesma ir bijusi mūsu prātos un ausīs gandrīz divus gadus. Daudzi dažādi nenozīmīgi notikumi, tikšanās vai nakts sarunas sakrauti kopā un radīta dziesma. Tā ir par vasaru, kalnu virsotnēm un dienu virsotnēm, par draugiem un laukiem, patiesībām un cirtām," saka grupas ģitārists Mantas Joneikis.

 

Dziesmas ieraksts tika veikts ar Snorri Bergerudu viņa studijā „Ymir Audio”. „Garbanotas Bosista” dalībnieki (Šarukas Joneikis - vokāls, Mantas Joneikis - ģitāra, Kipras Pugačiukas - bass, Mantas Augustaitis - bungas) pavadīja tur trīs dienas. Tas ir pirmais grupas singls kopš iepriekšējā albuma "Above Us", kas iznāca  2015. gadā.

Nozīmīgi, ka tas ir pirmais mūzikas videoklips, kuru grupa laiž klajā deviņu gadu pastāvēšanas laikā.

"Mēs domājām, ka mums nekad nav bijis videoklipa mūsu dziesmai, bet mums nebija ne jausmas, kādam tam vajadzētu būt. Tad mēs nolēmām, ka mums vajadzētu lūgt visiem mūsu draugiem izveidot kādu vizualizāciju par katru mūsu dziesmu, stāstu par to, kā viņi to redz. Martins Valius, mūsu draugs, bija pirmais, kurš to izdarīja. Un sanāca brīnišķīgi! Viņš darīja to, ko gribēja, bet viņam sanāca tas, ko mēs vēlējāmies. Šajā video ir viss. Cilvēks, kalni, kustība, bailes no pārvietošanās, trauksme un skati no augšas," skaidro grupa.

Video prezentācija notika 12 bāros Viļņā. "Mēs negribējām nopietnu un oficiālu prezentāciju. Jebkurš bārs ir ideāla vieta šai dziesmai. Vieta, kur tu it kā ir iestrēdz, bet arī vieta, kur mēs visi ejam, satiekamies, runājam par kaut ko un pēc tam, iespējams, atklājam kaut ko jaunu. Laiks, kad atgriezies mājās no bāra, ir tiešām labs laiks dziesmu tekstu rakstīšanai. Īss, bet intensīvs laiks pašrefleksijai," norāda grupa.

Nesen „Garbanotas Bosistas” uzstājās Rīgā K.K. fon Stricka villā, tāpat grupa ir bijusi gaidīts viesis Piena svētkos, divreiz spēlēja „Positivus” festivālā, kā arī viesojās Liepājā – „Summer Sound” festivālā un citur.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti