«Lielajā dzintarā» izskanēs humoristiskās «Variācijas dzīves vietas iegādei»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Cikla “Iededz gaismu” turpinājumā divi pašmāju mūziķi - Lielās mūzikas balvas laureāti čellists Ēriks Kiršfelds un pianiste Herta Hansena sagatavojuši interesantu programmu ar nosaukumu “Variācijas dzīves vietas iegādei”, kas izskanēs 26.novembrī koncertzāles “Lielais dzintars” kamerzālē.

Koncertā varēs klausīties humora pilnās Leonīda Desjatņikova “Variācijas dzīves vietas iegādei”. Komponists pats savu jaunradi definējis kā “minimālismu ar cilvēcisku seju”, “banālās pārvērtības” un “konsonanses emancipāciju.” Latvijā Desjatņikovs pazīstams kā Gidona Krēmera atskaņoto skaņdarbu autors un aranžētājs viņa orķestrim "Kremerata Baltica", kā arī autors kora “Kamēr...” pasūtītajām kora dziesmām.

Kamermūzikas klasikas cienītājiem būs iespēja baudīt šī žanra šedevrus - Ludviga van Bēthovena Piekto sonāti klavierēm un čellam un Johannesa Brāmsa Sonāti miminorā. Visu papildinās Gundegas Šmites tieši šai koncertprogrammai un šim duetam rakstītais jaundarbs “Šūpuļdziesma”. Šmites darbs tapis, iedvesmojoties no Garsijas Lorkas poētiskās un izzinošās lekcijas “Spāņu šūpuļdziesmas”.

Lielās mūzikas balvas laureāti Hansena un Kiršfelds ir pieredzes bagāti saspēles partneri, kas kopā muzicē jau vairāk nekā desmit gadus. Kiršfelds ir Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars, bijis ilggadējs kamerorķestra “Kremerata Baltica” solists un čellu grupas koncertmeistars. Kā solists bieži uzstājies ar kamerorķestri „Kremerata Baltica”, vairākkārt ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kamerorķestri „Sinfonietta Rīga”, profesionālo pūtēju orķestri „Rīga” un Liepājas Simfonisko orķestri. Visbiežāk čellists Ēriks Kiršfelds muzicē dažādos kameransambļos. Veicis daudzus ieskaņojumus Latvijas Radio.

Koncertmeistare Herta Hansena ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzika akadēmija asociētā profesore. Bijusi koncertmeistare neskaitāmos meistarkursos un vasaras nometnēs. Piedalījusies koncertos kā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un orķestra „Rīgas kamermūziķi” pianiste. Veikusi ieskaņojumus Latvijas Radio.

Koncertcikls turpināsies 10. decembrī "Lielā dzintara" kamerzālē ar Māra Briežkalna kvinteta autorprojektu “Rothko in Jazz”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti