Kultūras ziņas

"Instrumentiem" jauns albums

Kultūras ziņas

Islandes skaņas Liepājas "Lielajā Dzintarā"

Laura Pergolici – unikāla, vienkārša, jaudīga

Laura Pergolici – unikāla, vienkārša, jaudīga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Muzikālo karjeru LP sāka kā dziesmu autore. Viņas daiļradē ir dziesmas tādām slavenībām kā Šēra, Kristīna Agilera, "Backstreet Boys", Rianna un citi. 2001. gadā dziedātāja izdeva pirmo solo albumu, taču vispasaules atpazīstamību ieguvu vien šogad ar pašas radītu hitu “Lost on You”.

Amerikāniete Laura Pergolici, plašāk pazīstama ar pseidonīmu LP, ir viena no pasaulē populārākajām indie un poproka māksliniecēm, superhita “Lost on You” autore.

 

7.decembra vakarā dziedātāja ar savu pirmo koncertu Latvijā uzstājās “Arēnā Rīga”, kur viņas priekšnesumu nepacietīgi gaidīja tūkstošiem skatītāju.
 

Viņas balsij raksturīgs samtaini roķīgs tembrs, plašs diapazons, jūtams arī operdziedātājas gēns. LP skatītājus piesaista ar vienkāršību.

"Man patika tas brīdis, kad viņi nokāpa no skatuves, gāja mums visiem garām, sveicinājās. Mums bija iespēja viņai pieskarties, un viņa parakstīja autogrāfus, pieņēma dāvanas. Viņa bija tik ļoti tuvu! Tas bija tik sasodīti forši!" atzīst koncerta apmeklētāja Elīna.

"Viņa ir burvīga un absolūti unikāla. Es skatījos, brīnījos un priecājos. Viņa it kā izdzied smeldzi, bet viņa to dara tik rotaļīgi un vēl dziesmas vidū uzsvilpj mums visiem sava prieka pēc, un pēc tam tas kļūst par mūsu prieku. Tāda dalīta emocija, kas paliek tepat," koncerta apmeklētājs Kaspars Breidaks rāda uz sirdi.

"Viņa dzīvo uz skatuves savādāk nekā citi dziedātāji, dziedātājas. Viņa ir kaut kas pa vidu - tas vīrišķais, sievišķais, un tās enerģijas tur ir ļoti, ļoti daudz!" saka koncerta apmeklētāja Dagmāra Legante.

"Daudzas dziesmas, ko klausos ierakstā, koncertos liekas pilnīga miskaste, bet šis gadījums tāds nav," norāda Ralfs Eilands.

Paralēli koncerttūrei LP turpina strādāt pie jaunu dziesmu rakstīšanas. Neskatoties uz līdzšinējiem panākumiem, māksliniece sola arī turpmāk saglabāt savu muzikālo rokrakstu.

"Ieskatos sirds dziļumos un mēģinu radīt labāko dziesmu, kādu tajā brīdī spēju. Uz lauriem neguļu, turpinu strādāt, tomēr vienlaikus necenšos izgudrot jaunu velosipēdu, palieku autentiska un uzticīga sev un savam muzikālajam stilam," - tā Laura Pergolici.

Jau 9.decembrī LP uzstāsies Baltkrievijā, bet nākamās nedēļas sākumā - Lietuvā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti