Dienas ziņas

Ūdens līmenis Užavā – pēdējos gados augstākais

Dienas ziņas

Lēdurgas "Mazlauros" top puscietais siers

Čikāgā atklāj Latvijas Simtgades programmu ASV

Latvijas simtgades programmas atklāšanā Čikāgā mirdz Marina Rebeka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar operas skaņām Čikāgā ieskandināta Latvijas simtgades programma. Pasākumā uzmirdzēja viena no Latvijas spožākajām opermūzikas pērlēm – Marina Rebeka.

Čikāgas Liriskā opera ir viens no vadošajiem opernamiem Amerikas Savienotajās Valstīs. Un tieši uz šīs skatuves ieskandināta Latvijas simtgades programma ASV. Atklāšanā izskanēja programma “Pērļu zvejnieks”, piedaloties Latvijas operzvaigznei Marinai Rebekai.

"Mūsu Latvijai ir tiešām daudz talantu. Mums ir ļoti talantīgi cilvēki – gleznotāji, dejotāji, dziedātāji. Es domāju, ka mums ir, ar ko lepoties. Un šis vakars pierāda, ka Latvijai ir daudz atbalstītāju, un par to ir liels prieks," saka operdziedātāja.

Uz koncertu un pieņemšanu bija ieradušies vairāk nekā simt Amerikas latviešu un citu viesu.

"Ļoti jauks vakars, un tiešām bija patīkami dzirdēt latviešu valodu un tik daudz latviešus kopā satikt. Arī dažus čikāgiešus, ko mēs kādu laiciņu nebijām satikuši," atzīst pasākuma apmeklētājs Modris Galenieks.

"Mana vislabākā lieta Čikāgas operā bija, ka es dabūju sabučot dziedātāju Marinu," saka pasākuma apmeklētājs Aleksandrs.

"Mēs šo dēvējam par startu simtgades svinībām. Mēs to sākam mazliet ātrāk – trīs nedēļas pirms 2018. gada, bet ir ļoti laba enerģija. Varētu pateikt Latvijas tautai, ka Amerikas latvieši arī ir gatavi svinēt simtgadi," norāda Latvijas Goda konsuls ASV Roberts Blumbergs.

"Es domāju, Marina Rebeka to izdarīja visspožākajā veidā, pierādot, ka Latvija tiešām ir lielvara pasaules mūzikā. Es domāju, ka ne viņa vienīgā, arī daudzi citi Latvijas solisti, kas brauc uz Ameriku un uzstājas lielākajos operteātros uz slavenākajām skatuvēm, pierāda Latvijas varēšanu," - tā Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis.

Simtgadei veltīti pasākumi notiks daudzās pasaules valstīs visu nākamo gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti