Rīta Panorāma

Intervija ar ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu

Rīta Panorāma

Intervija ar Gunti Gailīti

"Avangarda elektriskā balss"

Latvijas Radio kora grupa veido avangardisku koncertstāstu par cilvēka dabu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Radio kora grupa un diriģents Kaspars Putniņš aicina uz koncertu "Avangarda elektriskā balss". Izcilu mūsdienu komponistu rotaļīgais stāstījums par alkatību, egoismu un varaskāri izskanēs Latvijas Radio kora 12 balsīs un elektronikā 18.martā plkst. 19 mūzikas namā "Daile".

Programmā Latvijas Radio kora grupa diriģenta Kaspara Putniņa vadībā atgriežas pie elektroakustiskās mūzikas meistaru opusiem.

Programmas centrā Kaspars Putniņš licis Londonā dzīvojošā elektroniskās mūzikas lielmeistara, argentīnieša Alehandro Vinjao meistardabu Greed ("Alkatība"). Šoreiz apjomīgais opuss ap sevi pulcējis ne mazāk zīmīgu 20. gadsimta modernistu veikumu. Itāļa Lučāno Berio A-ronne ar Edoardo Sangvineti tekstu, paša Berio vārdiem runājot, ir "klausāmais teātris", turpretim grieķu komponista un arhitekta Janna Ksenaka apjomīgo kompozīciju "Nuits" ar šumeru un seno persiešu tekstu rosinājušas politiskās apspiestības un nebrīves idejas.

"Šie trīs darbi, manuprāt, veido stabilas attiecības," norāda diriģents Kaspars Putniņš. "Katram darbam ir stāsts, un tie visi kopā veido stāstu par cilvēka dabu ne tajās gaišākajās krāsās."

Lučāno Berio, Jannis Ksenakis un Alehandro Vinjao mūsdienu problēmsituācijas atklāj spilgtā, teatrālā, bieži arī asprātīgā, pat rotaļīgā formā, kurā netrūkst humora, dramatisma un muzikālu krāsu un faktūru skaistuma.

"Šis repertuārs ir izcili interesants tieši vokālajā mūzikā," uzsver koncerta režisore Zane Kreicberga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti