Latvijas Radio 3 - «Klasika» tiešraidē iepazīstinās ar Rīgas Doma kora skolu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

10. decembrī plkst. 15.00 Latvijas Radio 3 - "Klasika" pārraide "Mūsu leģendas" skanēs tiešraidē no Latvijas Radio I studijas. Ceļā uz mūsu valsts simtgadi tuvāk iepazīsim Latvijas jauno laiku leģendu – Rīgas Doma kora skolu. Koncertu un tiešraidi vadīs Liene Jakovļeva.

Koncerta apmeklējumam klātienē var pieteikties, zvanot pa tālruni 67206647 (darbdienās) vai pa e-pastu [email protected] (vietu skaits ierobežots). Ieeja koncertā – bez maksas.

Rīgas Doma kora skola (RDKS) dibināta 1994. gadā un savas pastāvēšanas gados izveidojusies par nozīmīgu posmu Latvijas muzikālās izglītības sistēmā, pašradītajā modelī sakausējot labāko – tiklab no Latvijas kultūrizglītības, kā pasaules koru skolu tradīcijām.

Laika gaitā šajā skolā nostiprinājušies trīs galvenie izglītības virzieni – kora diriģēšana, vokālā mūzika (kopš 2015. gada eksistējot divām – akadēmiskās un mūziklu dziedāšanas specialitātēm) un džeza un mūsdienu ritma mūzika. RDKS katram dotas iespējas attīstīties arī individuāli – ikviens talants tiek rūpīgi kopts, un skolas vēl ne tik ilgajā vēsturē jau ierakstīti arī tādi vārdi, kas Latvijas mūzikas dzīvē sevi pieteikuši  pat pirms izlaiduma balles.

"Plašāka sabiedrība Rīgas Doma kora skolu šobrīd atpazīst kā Rīgas Doma zēnu kora un meiteņu kora „Tiara” mājvietu. Taču mūsu rīkotajā studijas koncertā, kas zīmīgi izskanēs Otrajā Adventē, vēlamies parādīt, ka skolas audzēkņi uzstājas arī kā solisti un ansambļu dalībnieki dziedāšanas, džeza un mūziklu specialitātēs," atzīmē koncerta producente Māra Šuba.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti