Pa ceļam ar Klasiku

Anna Ķirse: No mušmires, kas izraisa halucinācijas, izvēlējos trīs ķīmiskās formulas

Pa ceļam ar Klasiku

Inga Šļubovska-Kancēviča: Lai nodziedātu Kalniņu, ir jāpastrādā

Radio studijā un "Klasikas" tiešraidē skanēs festivāla "deciBels" programma "Etno+Jazz"

Latvijas Radio 1.studijā un «Klasikas» tiešraidē skanēs festivāla «deciBELS» programma «Etno+Jazz»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pirmdien, 30. maijā, plkst. 18 Latvijas Radio 1. studijā un Latvijas Radio 3 "Klasika" tiešraidē klausītājus iepriecinās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) etnomuzikoloģijas un džeza studentu sarūpētā programma "Etno+Jazz". Pilnā apjomā ar lieliem panākumiem tā izskanēja 19. februārī JVLMA 2. festivālā "deciBels". Sadarbībā ar JVLMA rīkoto koncertu vadīs Anete Ašmane.

Projekta iniciatori ir JVLMA Muzikoloģijas katedras Etnomuzikoloģijas klases vadītāja, profesore Anda Beitāne un JVLMA Džeza mūzikas katedras vadītājs, docents Indriķis Veitners, kuri Latvijas mūzikas ainā saskata līdz galam neaizpildītu nišu, ko tautā dēvē par etnodžezu. Par apzīmējumu "etnodžezs" gan viedokļi dalās, jo galu galā džezam pašam par sevi ir ar tautas mūziku saistīta izcelsme. Nebūs lieki atgādināt, ka līdzās apzīmējumam "etnodžezs" sastopami arī citi, piemēram, folkdžezs un pasaules džezs.

Programmas "Etno+Jazz" pirmajā daļā dominēs instrumentālā mūzika, kuras tapšanā palīdzējusi gan Anda, gan Indriķis, savukārt otrajā daļā noteicošais būs vokāls, un šeit konsultantes bijušas dziedātājas Zane Šmite un Inga Bērziņa. Interesanti, ka tēmas aizgūtas ne tikai no latviešu tradicionālās mūzikas, bet arī citzemju mūzikas: te latviešu studentiem jaukas idejas ierosinājuši ERASMUS apmaiņas programmas studenti no ārvalstīm.

Instrumentālais sastāvs: Asnate Rancāne, Aiga Sprindža, Staņislavs Judins, Evilena Protektore, Rūta Dūduma, Kilians Sladeks, Artūrs Sebris, Roberts Martinovskis, Edgars Cīrulis, Kalvis Sležis, Jānis Ķuņķis

Vokālais sastāvs: Pauls Ķierpe, Dita Belicka, Zanda Loceniece, Zane Aišpure, Jānis Rubiks, Svens Vilsons, Anete Stuce, Katrīna Riekstiņa, Viktorija Prituļjaka, Ilona Dzērve, Laura Arāja.

Koncerta apmeklējumam klātienē var pieteikties, zvanot pa tālruni 67206647 (darbdienās) vai pa e-pastu [email protected]. Ierašanās Latvijas Radio 30. maijā no plkst. 17.30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Ieeja koncertā – bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti