Latvijas Radio 1. studijā un «Klasikas» tiešraidē skanēs veltījuma koncerts Gunāram Rozenbergam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirmdien, 21. augustā, plkst. 18.00 Latvijas Radio 1.studijā un Latvijas Radio 3 - "Klasika" tiešraidē skanēs instrumentālās mūzikas programma "Ar trompeti un nošu lapu. Veltījums Gunāram Rozenbergam 70. dzimšanas dienas atcerē".

Koncertu tiešraidē pārraidīs Latvijas Radio 3 - "Klasika", tajā piedalīsies „Mirage Jazz Orchestra” un trompetists Valerijus Ramoška no Lietuvas. Koncertu vadīs Daiga Mazvērsīte.

Katram, kurš kaut nedaudz informēts par Latvijas populāro un džeza mūziku, nav svešs ilggadējā Latvijas Radio un televīzijas vieglās un džeza mūzikas orķestra vadītāja Gunāra Rozenberga vārds. Viņš bija ģeniāls aranžētājs, izcils trompetists, lielisks komponists. Šogad 23. martā Gunāram Rozenbergam būtu apritējusi 70. gadskārta.

Lauris Amantovs par Gunāram Rozenbergam veltīto koncertu Latvijas Radio 1.studijā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Kā norāda „Mirage Jazz Orchestra” mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs, koncerts būs īpašs ar to, ka tiks spēlēta tikai Gunāra Rozenberga mūzika.

„Viņa mūzika ir īpaša. Tā, kā viņš rakstīja bigbendam, džeza orķestrim, neviens cits nekad nav uzrakstījis un droši vien arī neuzrakstīs,” norāda Amantovs, stāstot, ka koncertā skanēs gan Rozenberga paša sacerētas kompozīcijas, gan viņa aranžējumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti