Latvijas kori Nāciju «Grand Prix» un Eiropas olimpiādē iegūst lauvas tiesu no balvām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas kori trešdien, 19.jūlijā, izcīnījuši divus “Nāciju Grand Prix Rīga 2017” uzvarētāja titulus, kurus ieguvuši sieviešu koris “Balta” un jauktais koris “Ventspils”. Latvijas koriem arī 17 zelta medaļas un divas sudraba medaļas.

Tāpat Latvijas koriem divi 3. Eiropas koru olimpiādes čempiona tituli, kurus savā īpašumā ieguva jauktais koris “Laiks” un bērnu un jauniešu studija “Gaismiņa”. Vēl Latvijas koriem sešas zelta un četras sudraba medaļas Eiropas koru olimpiādē, kā arī astoņi zelta un desmit sudraba diplomi atklātajā konkursā. Tik liels balvu skaits Latviju ir padarījis par stabilu līderi saņemto balvu skaita ziņā. Pilnu sarakstu ar uzvarētājiem var lasīt konkursa rīkotāju mājaslapā.

Nāciju “Grand Prix Riga 2017” un 3. Eiropas koru olimpiāde Rīgā notiek līdz 23.jūlijam. Tajā piedalās vairāk nekā 150 koru un 10 000 dziedātāju no visas pasaules, pārstāvot kopā 39 nācijas.

Nāciju “Grand Prix Rīga 2017” un 3. Eiropas koru olimpiādes ietvaros Rīgas un Latvijas koncertzālēs, baznīcās, parkos un svēros notiek koru konkursi 10 dažādās koru dziedāšanas kategorijās, pasaules līmeņa diriģentu meistarklases, nāciju parāde, čempionu un draudzības koncerti, bērnu un jauniešu koru lielkoncerts.

Eiropas koru olimpiāde notiek reizi divos gados, tās ideja un mērķis ir caur dziesmu veicināt izpratni un mieru starp tautām, vienot cilvēkus no visas pasaules draudzīgā sacensībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti