Latvijā uzstāsies pasaulslavenais trompetists Kriss Boti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar pirmo un vienīgo koncertu Latvijā uzstāsies „Grammy” balvas laureāts, amerikāņu mūsdienu trompetes virtuozs un džeza zvaigzne Kriss Boti, informē „Baltijas muzikālās sezonas” mākslinieciskais vadītājs Andrejs Žagars.

Izcilā trompetista sniegumu Latvijas klausītāji varēs izbaudīt jau 3.septembrī, Dzintaru koncertzālē plkst.19.30. Vienlaikus šis būs “Baltijas muzikālo sezonu” pirmā vasaras festivāla noslēdzošais koncerts.

“Boti ir ļoti daudzpusīgs – viņš ir pierādījis sevi ne vien kā spilgts džeza instrumentālists, izcils klasisko darbu izpildītājs, bet arī kā atzīts popa un roka mākslinieks. Piemēram, albuma “Impressions”, kas saņēma prestižo “Grammy” balvu, tapšanā Boti sadarbojās ar tenoru Andrea Bočelli, džeza pianistu Hērbiju Henkoku, kantrī mūziķi Vinsu Džilu, roka leģendu no “Dire Straits” Marku Knopfleru un citiem,” pastāstīja Žagars.

Boti ir viens no pieprasītākajiem instrumentālistiem pasaulē – savas solo karjeras laikā viņš ir pārdevis vairāk nekā četrus miljonus ierakstu. Viņš ir muzicējis kopā ar tādiem mūziķiem kā Stings, Bārbra Streizande, Tonijs Benets, Lēdija Gāga, Pols Saimons no grupas “Saimons un Garfunkels”, Stīvens Tailers no “Aerosmith”, čellists Jojo Ma un vijolnieks Džošua Bells.

Šķiet, ka mūziķa liktenis Krisam Boti jeb pilnajā vārdā Kristoferam Stīvenam Boti bija ierakstīts jau zvaigznēs, jo viņa māte bija pianiste un diplomēta klavieru skolotāja. Boti vispirms apguva klavierspēli, taču kā pirmo un vienīgo instrumentu deviņu gadu vecumā viņš izvēlējās trompeti, bet džezā iemīlējās 12 gadu vecumā, kad izdzirdēja Mailsu Deivisu atskaņojam klasisko tēmu „My Funny Valentine”.

Trompetes spēli viņš sāka apgūt Mauthudas kopienas koledžā, Grešemā, dzimtajā Oregonas štatā. Pēc koledžas absolvēšanas Kriss turpināja studijas prestižajā Indiānas universitātē pie Deivida Beikera un trompetes profesora Bila Adamsa. Savas prasmes viņš papildināja pie tādām džeza slavenībām kā Vudija Šo un Džordža Kūlmena. Pēdējā kursā Kriss Boti pameta mācības, lai dotos īsās turnejās ar Frenku Sinatru un Badiju Riču. Jau 90.gados viņš intensīvi spēlēja kopā ar Polu Saimonu un Stingu līdz uzsāka savu solo karjeru.

Tagad mākslinieka koncertu grafiks ir ļoti piesātināts, Boti ir ceļā no koncerta uz koncertu pat 300 dienas gadā. Tā arī pēc koncerta Jūrmalā, viņš 5., 6. un 7.septembrī uzstāsies Polijā un tad dosies koncertēt uz Amerikas Savienotajām Valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti