Latgaļu ansamblis «Vabaļis» laiž klajā ierakstu albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Daugavpils novada Vaboles Kultūras centrā šodien notiks etnogrāfiskā ansambļa „Vabaļis” blīvplates „Pa celeņu…” ieskandināšanas svētki.

Rīgā ansamblis būs sastopams ceturtdien Latvijas Mūzikas akadēmijā.

„Vabaļis” ir jaunākais etnogrāfiskais ansamblis Latgalē un visā Latvijā. Tā darbība balstās vietējās tradīcijās un prasmēs, ar mērķi nodot tās tālāk un aktualizēt. , saka

Etnogrāfiskā ansambļa vadītājs Artūrs Uškāns stāsta, ka "Vabaļis" jaunajā albumā iekļautais materiāls sniedz brīnišķīgu iespēju ieklausīties Vaboles pagasta tradicionālajā mūzikā, ieraudzīt, kā 21.gadsimta sākumā šis repertuārs dzīvo Daugavpils apkārtnē - novadā, kura muzikālais mantojums līdz šim nav bijis pieejams plašākam klausītāju lokam publicētas blīvplates veidolā. Albumā pārstāvēts interesants vokālais un instrumentālais repertuārs, kas bagātināts ar teicēju stāstījumiem, sniedzot spilgtu ansambļa portretu un kopumā - būtisku pienesumu Latvijas tradicionālās mūzikas diskogrāfijā.

"Vabaļis" ir piedalījies dažādos festivālos un koncertos gan Latvijā, gan ārzemēs, savukārt Vaboles iedzīvotājiem regulāri rīko tradicionālo prasmju skolas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti