Kultūras ziņas

"Eirovīzijas gada koris 2017" jau sestdien!

Kultūras ziņas

Saulkrastu džeza festivāls svin 20. jubileju

Laima Vaikule aicina uz randiņu Jūrmalā

Laima Vaikule aicina uz randiņu Jūrmalā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Trešdien, 19.jūlijā, iepazīstinot ar starptautiskā festivāla “Laima Rendez Vous Jūrmala” programmu, festivāla saimniece dziedātāja Laima Vaikule atklāja, ka šogad tajā piedalīsies rekordliels skaits dalībnieku – 70 mākslinieki no 11 valstīm.

Trešdien, 19.jūlijā, ar Aleksandra Antoņenko koncertu Dzintara koncertzālē noslēgsies “Jūrmalas festivāls”, lai jau nākamajā dienā koncertzāles skatuvi uz četriem vakariem nodotu dziedātājai Laimai Vaikulei un viņas draugiem.

Starptautiskais festivāls “Laima Rendez Vous Jūrmala” pirms diviem gadiem tika radīts kā alternatīva jauno izpildītāju konkursam “Jaunais vilnis”. Ilgus gadus jūlija beigās lielu daļu Krievijas mākslinieku un tūristu pulcējošais festivāls ir pārcēlies uz citas valsts pludmali, bet Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, tagad uzstājas Laimas Vaikules aicinātie draugi un viesi.

Lai arī šogad kūrorta sezona Jūrmalā ar labu laiku nelutina, Laima sola četrus muzikāli saulainus vakarus. Šogad četrās festivāla dienās skatītājiem būs iespēja dzirdēt 70 solistu priekšnesumus, tai skaitā arī daudzus Latvijas mūziķus. Ar vairākiem no viņiem Vaikule dziedās duetā. Īpaša uzmanība šogad tika pievērsta pasaulē slavenās latviešu operdziedātājas Kristīnes Opolais dalībai festivālā.

Opolais atklāj: "Es dziedāšu divas ārijas no saviem mīļākajiem komponistiem – Pučīni un Dvoržāka. Dvoržāka “Nāras dziesma” un Pučīni no operas “Džanni Skiki”. Tas ir mūsu klasiskajā pasaulē tā kā tāds pophits. Tā mēs to saucam. Visi to dzied, un uz biss tas vienmēr skan. Smuka, melodiska un ne ļoti gara. Tā kā negribas arī apgrūtināt publiku. Vienkārši smuki, īsi, un es arī labprāt dziedāšu to, kas man ļoti patīk pašai. Un arī mums ir ļoti smuks duets ar Laimu."

Festivāls, kurš šogad Jūrmalā notiks trešo reizi, raisījis ļoti plašu preses uzmanību. Koncerti tiešraidē tiks translēti daudzās postpadomju valstīs un trijās Krievijas televīzijās. Kopējās festivāla izmaksas lēšamas vairāk par vienu miljonu eiro, no kuriem divsimt tūkstošus piešķīrusi Jūrmalas pilsētas dome.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti