Krēmers kļuvis par Vācijas ordeņa «Zinātnēm un mākslām» biedru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vijolnieks, diriģents un kamerorķestra "Kremerata Baltica" dibinātājs un vadītājs Gidons Krēmers svētdien, 11. Jūnijā, kļuvis par Vācijas ordeņa "Zinātnēm un mākslām" biedru.

"Kremerata Baltica" direktore Ingrīdas Zemzares sniegtā informācija liecina, ka ordeni 1740. gadā izveidoja karalis Frīdrihs II Lielais, un tas kļuva par augstāko militāro un civilo sasniegumu apbalvojumu Prūsijā, un vēlāk pieņemts visā Vācijā.

Šo godu piešķir tikai un vienīgi kā atzinību par ārkārtas personīgo sasniegumu, nevis kā vispārēju marķieri sociālā statusa atzīšanai. Kopš 1923.gada ordeņa domi vada Vācijas prezidents. 

Ar šo ordeni apbalvotā persona tiek iecelta par šī ordeņa biedru mūža garumā, līdzīgi kā tas ir ar Apvienotās Karalistes Britu Impērijas ordeni, klāsta "Kremerata Baltica" direktore.

Ordeņa mājaslapā norādīts, ka Krēmera kā vijolnieka un mākslinieciskā vadītāja  interpretācijas "respektē labākās tradīcijas, bet tajā pašā laikā svaigas, oriģinālas un dzīvas".

"Krēmera interese par mūsdienu komponistiem un jauno mūziku ir intensīva un noturīga, un viņš, bez šaubām, ir veicinājis tās attīstību vairāk nekā jebkurš cits starptautiski veiksmīgu solists," Zemzare atstāsta publicēto.

Par godu orķestra "Kremerata Baltica" 20. gadadienai un Krēmera 70. jubilejai Ziemeļamerikā, Eiropā un Āzijā šajā gadā plānoti kopumā ap 50 koncertu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti