Panorāma

Nerakstītie likumi ceļu satiksmē

Panorāma

Advokāti neapmierināti ar kolēģijas paziņojumu "oligarhu lietā"

Koru olimpiāde pusē

Koru Eirovīziju sola kā klasisku koru koncertu ar pārsteigumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Uzstājoties čempionu koriem, “Arēnā Rīga” trešdienas, 19. jūlija, vakarā norit pirmā šīs Eiropas koru olimpiādes un Nāciju “Grand Prix” apbalvošanas ceremonija.

Tikmēr gatavošanās stadijā ir viens no šīs koru mūzikas nedēļas gaidītākajiem notikumiem – pirmā koru Eirovīzija, kuras ideja dzimusi tieši Latvijā.

“No vienas puses, tā ir Eirovīzija, no otras - tajā nebūs nekā saistīta ar to, ko parasti iztēlojas, kāda ir Eirovīzija, ar vieglu stilu un uguņošanu,”

saka LTV Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozenāle. “Tas būs skaists, klasisks koru koncerts, kurš tomēr būs ar pārsteigumiem,” norādīja Rozentāle.

Konkursa "Eirovīzijas gada koris" viens no pasākuma vadītājiem būs pasaulslavenais komponists Ēriks Vitekers, kurš trešdienas vakarā ieradās Rīgā.

Konkursu ''Eirovīzijas gada koris'' sestdienas vakarā pārraidīs sabiedriskās televīzijas visā Eiropā. Tā režisors – brits Pīters Maniūrs no BBC -  režisēja arī vērienīgo klasiskās mūzikas koncertu “Dzimuši Rīgā”. “Mums ir daudz diskusiju – par skaņu, gaismām, kamerām, tērpiem un skatuves iekārtojumu – ir jāapvieno virkne elementu, lai skatītājiem varētu pasniegt šo bagātīgo maltīti,” viņš norāda.

Līdz nedēļas beigām dažādās Rīgas vietās turpināsies arī no visas pasaules sabraukušo koru draudzības koncerti, kas gan telpās, gan brīvā dabā, klausītājiem ir apmeklējami bez maksas.

Ceturtdien pulksten 17.00 Rīgā, Pils laukumā, sāksies koru svētku dalībnieku gājiens, kas noslēgsies pie Brīvības pieminekļa. Savukārt vakarā bērnu un jauniešu kori pulcēsies ''Arēnā Rīga'', lai piedalītos lieluzvedumā “Tiltiem pāri”, ko uzreiz pēc “Panorāmas” varēs vērot arī Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti