Kultūras ziņas

Dzeja par dzīves medīšanu

Kultūras ziņas

Pērtiķis Sems sacēlis jezgu Kronvalda parkā

Koris "Spīgo" koncertēs kopā ar Raimondu Paulu

Koris «Spīgo» koncertē kopā ar Raimondu Paulu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Raimonda Paula radošais potenciāls un spēja iesaistīties jaunos projektos šķiet neizmērojama. Šoreiz aicinājums piedalīties koncertprogrammā nācis no Jelgavas 4. vidusskolas meiteņu kora “Spīgo”. Tas ir koris, kas uzvarēja šovasar Latvijas Televīzijā demonstrētās pirmās koru Eirovīzijas nacionālajā atlasē, bet starptautiskajā konkursā ieguva godpilno trešo vietu. Koncertā “Ja man saule roku dotu” skanēs gan Maestro kora mūzika, gan dziesmas no populārākajiem Maestro mūzikliem Ances Krauzes izpildījumā.

Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu kora “Spīgo” balva par trešo vietu konkursā “Eirovīzijas gada koris 2017” izstādīta skolas vestibilā aiz stikla. Bet kora meitenes ar diriģenti Līgu Celmu-Kursieti gan neguļ uz lauriem, bet mēģina jauno koncertprogrammu ar Raimondu Paulu.

"Meitenes pašas ir sasniegušas ar savu darbu visu. Es šajā gadījumā esmu tur tikai kā autors, kā pianists,” saka Maestro Raimonds Pauls.

Koncerta “Ja man saule roku dotu” pirmajā daļā tiks atskaņotas dziesmas no cikla par Latvijas upēm un Saules dziesmas ar Ineses Zanderes vārdiem. Savukārt otrajā daļā korim pievienosies dziedātāja Ance Krauze un pūtēju orķestris “Rota”, izpildot populārākos skaņdarbus no Raimonda Paula mūzikliem.

"Tās daļas ir ļoti atšķirīgas. Ja pirmā ir ārkārtīgi smalka un filigrāna, un mēs to tā arī iestudējam – ar ēnošanu, ar gaismošanu. Tie akordi ir gana sarežģīti, impresionistiski,” stāsta kora “Spīgo” mākslinieciskā vadītāja Līga Celma-Kursiete. „Otrā daļa ir cits žanrs. Tāda estrādes mūzikas specifika un viņām tā kā drusku tuvāka.”

"Tur ir ielikts, starp citu, milzīgs darbs. Vadītāja, es jūtu, ka man viņa atgādina zināmā mērā Māri Sirmo “brunčos”. Viņa, starp citu, ir diriģējusi “Kamēr...”. Es to tā sajutu. Tā muzikalitāte, kā viņa vada, kā viņa diriģē, - skatoties no malas, man liekas, ka tur kaut kas ir kopējs ar Māri,” atklāj Pauls.

„Katra ir ārkārtīgi labi to savu balsi šajā atbilstošajā vecumā izskolojusi, un tiešām to ļoti var arī just, ka tas nav tā vienkārši meiteņu koris, bet ka tas ir tādu ļoti augstu meistarību un kvalitātes zīmi,” saka dziedātāja Ance Krauze.

Koncerts “Ja man saule roku dotu” Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks šo sestdien, 21.oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti