Koris «Latvija» uzsāk gadu ar koncertiem Honkongā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts akadēmiskais koris Latvija  ir devies uz Honkongu, jo 2017. gadā saņēma ielūgumu no Honkongas simfoniskā orķestra par sadarbības uzsākšanu. Koris piedalīsies Riharda Vāgnera operas "Dievu mijkrēslis" koncertuzvedumos 18. un 21. janvārī diriģenta Jāpa van Zvedena vadībā.

Šī gada janvārī Honkongas filharmoniķi ar savu māksliniecisko vadītāju Jāpu van Zvedenu noslēdz četru gadu garumā īstenoto Riharda Vāgnera operu tetraloģiju „Nībelungu gredzens”, kas Honkongā izskan pirmo reizi. Visi koncertuzvedumi tiek ierakstīti prestižajā mūzikas izdevniecībā "Naxos" – šī cikla ieskaņojums jau ir izpelnījies slavas vārdus  no „Gramophone”, „The Times”, „The Guardian”.

Cikla pēdējā opera „Dievu mijkrēslis” ir vienīgā, kurā iekļauts arī koris. Pēc kora ''Latvija''  veiksmīgās sadarbības ar nīderlandiešu diriģentu Jāpu van Zvedenu (viņš no 2018/2019. sezonas būs arī Ņujorkas filharmoniķu galvenais diriģents) Riharda Vāgnera operas „Parsifāls” koncertuzvedumā 2010. gadā Amsterdamas „Concertgebouw” zālē koris viņa vadībā vēlreiz aicināts piedalīties Vāgnera operas atskaņojumā.

Honkongā būs sapulcēti izcilākie Vāgnera dziedātāji, kuri uzstājas Vāgnera festivālā Baireitā un slavenākajos opernamos, kā Ņujorkas „Metropolitan” opera, Vīnes Valsts opera, Parīzes Bastīlijas opera u.c. Viņu vidū tādi vārdi kā Mišela de Janga, Pēters Kālmāns, Eriks Halfvarsons, Deniels Brenna, Gunbrita Barkmina u.c.

Uzreiz pēc atgriešanās Latvijā koris sadarbībā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri gatavos jaunu programmu, kura janvāra beigās  skanēs Tallinā un Pērnavā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti