Koris «Latvija» piedalās Haidna oratorijas jauniestudējumā Birgitas festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau sesto gadu Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” piedalās prestižajā Birgitas festivālā, kas notiek netālu no Tallinas Piritā, viduslaiku klostera mūros no 4. līdz 13. augustam. Šogad festivāla ietvaros koris piedalīsies Jozefa Haidna oratorijas “Gadalaiki” uzvedumā, kas izskanēs 4. un 5. augustā.

Haidna oratorijas iestudējums Birgitas festivālā
Haidna oratorijas iestudējums Birgitas festivālā

Krāšņajā izrādē piedalīsies baleta trupa un akrobāti no Polijas, Tallinas fiharmonijas kamerorķestris un solisti: Alfia Kamalovu (Vācija), Juhanu Trallu (Igaunija), Marcinu Bronikovski (Polija). Uzvedumu iestudē režisors Rans Artūrs Brauns un diriģents un festivāla mākslinieciskais vadītājs Risto Josts (Igaunija).

“Jau ceturto gadu pēc kārtas kora mākslinieki pārtop par aktieriem un piedalās izrādēs Birgitas festivāla ietvaros. 2014. gadā festivāla repertuārā tika iekļauta kora “Latvija” producētā izrāde L. Bernsteina “Mesa” un pēc šīs radošās sadarbības koris katru gadu tiek aicināts piedalīties festivālam speciāli radītā orģināliestudējumā,” stāsta kora “Latvija” direktors Māris Ošlejs.

“Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” ir ilgstošs sadarbības partneris ne tikai man personīgi, bet arī Birgitas festivālam, jo kora profesionālā attieksme, noturīgais profesionālais sniegums un fleksibilitāte ir viena no labākajām visā pasaulē. Es nevaru teikt par nevienu kori, kas reaģē, strādā un dzied tik izcili. Viņi apgūst ātri un strādā bez sūdzībām.  Koncertēt ar šo kori ir debešķīgi,” stāsta Birgitas festivāla mākslinieciskais vadītājs un diriģents Risto Josts.

Haidna oratorijas iestudējums Birgitas festivālā
Haidna oratorijas iestudējums Birgitas festivālā

Birgitas festivāls ir viens no ievērojamākajiem kultūras notikumiem Igaunijā, kas dažas dienas gadā pārvērš Piritas viduslaika klostera drupas par skaistu koncertu vietu, pulcējot pasaulslavenus mūziķus, kas klostera amfiteātrī sniedz koncertus līdz pat 1300 skatītājiem, piedāvājot klausītājiem dažādus mūzikālos žanrus: klasiskā opera, balets, oratorijas, mūsdienu dejas, kā arī dažādus orģinālprojektus.

Festivālu izveidoja pasaulslavenais Igauņu diriģents Eri Klass pirms trīspadsmit gadiem, aizsākot tradīciju pulcēt māksliniekus no visas pasaules, lai iepazīstinātu klausītājus ar muzikālā teātra žanru daudzveidību. Pēc aiziešanas mūžībā ieceri turpina īstenot viņa skolnieks diriģents un dziedātājs Risto Josts.

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” šobrīd ir viens no ārzemēs visvairāk un visbiežāk koncertējošiem latviešu profesionālajiem koriem. No 18. augusta līdz 7. septembrim koris aicina uz Starptautisko garīgās mūzikas festivālu, kas šogad notiks jau 20. gadu pēc kārtas, sniedzot sešus skaistus koncertus Rīgā un Dagdā. Plašāka informācija šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti