Koncertciklu «Iededz gaismu» ieskandinās franču duets

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sestdien, 14. oktobrī pulksten 18 viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē Liepājā koncertcikla “Iededz gaismu” ieskaņā notiks klavieru un akardeona dueta „Lua” koncerts “Franču mūzikas vilinājums”, kurā piedalīsies francūži Žans Marī Mašado (Jean-Marie Machado) un Didjē Itirsarī (Didier Ithursarry).

Pianists Žans Marī Mašado pats sevi dēvē par mūzikas pasaules izzinātāju, kaut studējis viņš ir klasisko mūziku. Viņā mājo improvizācijas un jaunrades gars apvienojumā ar alkām pēc satikšanās un domu apmaiņas. Savukārt, ievērību guvušais akordeonists Didjē Itirsarī zina, kā likt publikai viņā ieklausīties vai tā būtu estrādes, vai pasaules mūzika, Basku zemes mūzika vai franču šansons. Pazīstamais akordeonists pārvalda daudzas mūzikas jomas un spēj iejusties visatšķirīgākajā repertuārā.

Abi mūziķi viens otru pazīst jau ilgus gadus. Viņi ir sadarbojušies spēlējot Žana Marī Mašado orķestrī „Dansaz”, un, kopš 2016. gada, abi uzstājas kā duets „Lua”. Viņu saspēle tiek raksturota kā telepātiska un vienlaikus spirgtuma pilna. Liepājā viņi uzstāsies ar kompozīcijām no šī gada februārī iznākušā pirmā kopīgā mūzikas albuma, kas jau guvis atzinību Francijā un ārpus tās robežām. Tas izceļas ar pārdomātām un sirsnīgām kompozīcijām, kuras klausītāju aizved no lirisma līdz abstraktām un sapņainām noskaņām.

Koncertcikls “Iededz gaismu” jau vairākus gadus iepriecina liepājniekus un pilsētas viesus ar kamermūzikas koncertiem gada tumšākajos mēnešos.

Šogad sagaidāmi vairāki koncerti, no kuriem tuvākie pēc 14. oktobra franču dueta ir koncerts „Made in Belgium. No Balkāniem līdz džezam” 20. oktobrī, „Sinfoniettas Rīga” stīgu kvarteta un saksofonista Arvīda Kozlovska „Dziesmas bez vārdiem” 4.novembrī un 18.novembrī – pianistu Jura Žvikova un Sanitas Glazenburgas duets „Melno taustiņu burvji”. Koncerti notiks gan viesnīcas „Promenade Hotel” Hika zālē, gan Liepājas koncertzāles „Lielais dzintars” telpās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti