Rīta Panorāma

Ģimenes krīzes centrs "Mīlgrāvis" desmit gadu laikā uzņēmis 600 cilvēku

Rīta Panorāma

Intervija ar Mārtiņu Lazdovski un Kārli Sabuli

Telefonintervija ar Elitu Mīlgrāvi

Koncertā «Imanta Kalniņa dziesmu pērles» skanēs gan lielākie hiti, gan jaunas dziesmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jau trešo gadu augusta nogalē Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, trīs vakarus norisināsies populārās mūzikas festivāls “Bigbank Latvijas pērles”, un šogad noslēdzošajā koncertā „Imanta Kalniņa dziesmu pērles” skanēs gan slavenākās dziesmas, gan būs pārsteigumi, LTV raidījumam „Rīta panorāma” atklāja festivāla producente Elita Mīlgrāve. 

Piektdien festivāla atklāšanas koncertā „Teātra dziesmu pērles” dziesmas no skaistākajām un zīmīgākajām teātra izrādēm „Vella kalpi”, „Šveiks”, „Lilioms”, „Šerloks Holmss”, „Trīs musketieri”, „Īsa pamācība mīlēšanā”, Adata”, „Tobago” un citām izdziedās aktieri Rēzija Kalniņa, Zane Jančevska, Olga Dreģe, Zane Dombrovska, Jānis Paukštello, Andris Bērziņš, Artis Robežnieks, Rihards Lepers un Varis Vētra, kurš būs arī šī vakara vadītājs.

Sestdienas koncertā „Duetu pērles” mūziķi Lauri Reiniku, Aiju Andrejevu, Iru Krauju, Olgu Rajecku, Antru Stafecku, Normundu Rutuli, Normundu Pauniņu, Viktoru Lapčenoku, Alex un grupa „4 vienā” izpildīs gan jau labi zināmus klasiskos duetus, gan apvienosies negaidītās un līdz šim nedzirdētās kombinācijās.

Noslēdzošajā svētdienas koncertā „Imanta Kalniņa dziesmu pērles” izpildīs leģendārās Latvijas grupas „Menuets”, „Turaidas Roze” un „Mielavs un Pārcēlāji”.

Festivāla producente Elita Mīlgrāve Latvijas televīzijas raidījumam „Rīta panorāma” atzina, ka teātris un dueti arī nav iedomājami bez Imanta Kalniņa dziesmām, taču pirmo reizi viens vakars būs veltīts tikai Imanta Kalniņa daiļradei.

„Grupa „Menuets” šajā vakarā ir atlasījuši vislielākos hitus. Esam vienojušies ar Ainaru Mielavu, kurš vairs nav aktīvs koncertētājs, ka viņš speciāli šim vakaram ir sagatavojis lielākos hitus no sava repertuāra. Lai arī festivālā ir raksturīgi dzirdēt tikai zināmus gabalus, šoreiz „Turaidas roze” teica, ka ir jāiet uz priekšu, jo Imants Kalniņš joprojām rada brīnišķīgu mūziku. „Turaidas roze” spēlēs ne tikai hitus, bet arī dažas jaunas dziesmas,” saka Elita.

Elita arī atklāja pārsteigumu, ka konkursa „Supermikrofons” uzvarētāji – grupa „4 vienā” interpretēs vienu no Imanta Kalniņa dziesmām.

„Mēs aizsūtījām viņam [Imantam Kalniņam] demo, un viņš to atzina par labu esam,” teica Elita, „Viņi pārbaudi ir izgājuši. Lai viņiem veicas, jo tas būs liels pārbaudījums, pirmo reizi uzstāties kopā ar tādām zvaigznēm.”

Latvijas Radio 2 saviem klausītājiem piedāvā noklausīties visu trīs šī festivāla koncertu tiešraides.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti