Koklētāja Līga Griķe iegūst pirmo vietu starptautiskā konkursā Londonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas kokles klases studente Līga Griķe ieguvusi pirmo vietu starptautiskajā konkursā "London Grand Prize Virtuoso".

Konkursā "London Grand Prize Virtuoso", iesūtot video ierakstus ar savu programmas atskaņojumu, piedalījās mūziķi no visas pasaules. Līga Griķe ieguva augstāko punktu skaitu stīgu instrumentu kategorijā līdzās tādiem instrumentiem kā vijole, čells un arfa.

Līdz ar uzvaru konkursā koklētāja uzaicināta uzstāties konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā, kas paredzēta 29.martā Londonas Karaliskajā Alberta koncertzālē.

Līga Griķe ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Andas Eglītes kokles klases 1.kursa studente. Līga Griķe līdz šim piedalījusies vairākos starptautiskos konkursos un ir arī Latvijas konkursu laureāte. 2015.gadā Līga Griķe konkursā "Ineses Galantes talanti" ieguva 1.vietu un februāra beigās debitēja uz Lielās ģildes skatuves kopā ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķiem un diriģentu Andri Vecumnieku, atskaņojot  komponista Antonio Vivaldi koncerta "Pavasaris" transkripciju koklei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti