«Klasikas» tiešraidē: Francijas Nacionālās dienas koncerts ar Elīnas Garančas piedalīšanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

14.jūlijā plkst. 22.30 Latvijas Radio 3 "Klasika" piedāvās Eiroradio tiešraidi no Marsa laukuma Parīzē, kur Francijas Nacionālās dienas Galā koncertā piedalīsies arī izcilais latviešu mecosoprāns Elīna Garanča.

Pieminot Pirmā pasaules kara simtgadi, Francijas Neatkarības dienas Galā koncertam izvēlēta īpaša tēma - "Karš un miers".

Eifeļa torņa pakājē kopā ar Francijas Nacionālo orķestri un kori uzstāsies starptautiski pazīstami solisti. Līdzās Elīnai Garančai uz skatuves kāps klausītājiem Latvijā labi pazīstamā Anna Ņetrebko (soprāns), kā arī Olga Peretjatko (soprāns), Natalī Desē (soprāns), Lorāns Nauri (baritons), Pjotrs Bečala (tenors) un Huans Djēgo Floress (tenors). Pie diriģenta pults būs itāļu maestro Daniēle Gati.

Programmā skanēs Riharda Vāgnera "Valkīru lidojums" no operas "Valkīra", Mišela Legrāna mūzikla "Šerbūras lietussargi" fragmenti, Gaetāno Doniceti operas "Pulka meita" ārijas un Žaka Ofenbaha operetes "Gerolšteinas lielhercogiene" lappuses, kā arī daudzi citi pazīstami skaņdarbi.

Koncerta noslēgumā tiks atskaņota Francijas Republikas valsts himna "Marseljēza" ("La Marseillaise"), ko pavadīs vērienīga uguņošana.

Pirmo reizi šāda veida koncerts notika pērn - klātienē tam uzgavilēja 500 000 skatītāju, savukārt 2,7 miljoni skatītāju liela auditorija to vēroja televīzijas kanālā "France 2".

Francijas Neatkarības dienas Galā koncertu rīko Parīzes pilsēta sadarbībā ar Francijas Televīziju un Francijas Radio, un to translēs piecas Eiroradio dalībvalstis - Dānija, Itālija, Latvija, Polija un Serbija. Tiešraidi Latvijas Radio 3 "Klasika" vadīs Sandra Ņedzvecka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti