Ķīnas un Āfrikas kori koncertēs «Lielajā dzintarā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šonedēļ Rīgā sākusies 3. Eiropas koru olimpiāde, kuras programmu ceturtdien, 20.jūlijā pulksten 19 papildinās arī reģionālais koncerts Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”. Programmā klausītājus priecēs Kimberli meiteņu koris (Kimberley Girls’ Choir) no Dienvidāfrikas un Dienvidķīnas universitātes sieviešu koris (South China Normal University Choir).

Abu koru sniegums atzinīgi novērtēts dažādos koru konkursos visā pasaulē un ar atzinību novērtēts to ieguldījums nacionālo vērtību saglabāšanā. Liepājas koncertā kori izpildīs gan tautas mūziku, gan savas valsts nacionālo komponistu skaņdarbus.

Dienvidķīnas Universitātes sieviešu koris dibināts 2009. gadā, un tā dalībnieces galvenokārt ir universitātes mūzikas nodaļas audzēknes. Dažu gadu laikā koris kļuvis par atpazīstamu un labi novērtētu kolektīvu starp Ķīnas universitātēm. Koris saņēmis atzinības un zelta diplomus vairākos konkursos, tā dziedāšanas stils ir smalks, tīrs un krāšņs, un diriģentes Janhui Su vadībā kļūst arvien izcilāks.

Kimberli meiteņu koris nosaukumu ieguvis par godu Kimberli pilsētai Dienvidāfrikas Ziemeļkāpas provincē. Kora sastāvā ir aptuveni 60 meitenes, un tā mūzikas žanri ir daudzveidīgi - koris uzstājas ar klasisko un mūsdienu komponistu mūziku, kā arī ar populārām mūsdienu dziesmām. Mākslinieciskās vadītājas Filisas Goldblatas vadībā koris sniedz iespēju Dienvidāfrikas meitenēm attīstīt savu balsi un piedalīties starptautiskos konkursos.

Koncerts notiks divās daļās ar starpbrīdi, kopējais norises laiks - 1 stunda 50 minūtes.

Koncertu organizē – SIA “Lielais dzintars"  ar Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti