Rīta Panorāma

Intervija ar Normundu Bergu un jaunajiem elektronikas entuziastiem

Rīta Panorāma

Saruna ar Anniju Putniņu un Raimondu Petrauski

Saruna ar grupas "Instrumenti" dalībniekiem

«Instrumenti» atklāj savu ceturto studijas albumu «Atkala»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Grupas "Instrumenti" ceturtais studijas albums "Atkala" tiks izdots 8. decembrī, bet albuma atklāšanas svētki norisināsies 7.decembrī topošajā mākslas centrā "Zuzeum".

"Ir svētku sajūta," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atzīst Jānis Šipkēvics. "Jauns albums ir ļoti būtisks notikums mums kā cilvēciskām būtnēm. Tas [albums] ir ilgi gaidīts un lolots."

"Instrumentu" ceturtajā studijas albumā "Atkala" iekļautas desmit jaunas dziesmas latviešu valodā, kuru autori ir Reinis Sējāns, Jānis Šipkēvics un Gatis Zaķis. Tas tapis "Instrumentu" studijā "Tru Music Studio" Rīgā.

"Mēs bijām tā patīkami sailgojušies viens pēc otra un sākām ļoti mērķtiecīgi uz šo mērķi [albumu] iet. Jāsaka tā, ka tas notika diezgan spontāni, ātri, eksplozīvi un organiski," par albuma tapšanu saka Reinis Sējāns.

Albuma "Atkala" priekšvēstnesis "Visa par daudz" tika izdots 3. oktobrī līdz ar Uģa Oltes režisēto videoklipu, kas tapis "Rīgas Centrāltirgus" gastronomijas paviljonā.

 

Albuma "Atkala" vizuālajā noformējumā izmantotās gleznas radījusi viena no izcilākajām latviešu gleznotājām Džemma Skulme. Mākslas darbi radušies, klausoties "Instrumentu" mūziku.

Par mijiedarbību ar Džemmu Skulmi albuma tapšanas procesā stāsta "Instrumenti" mūziķis Jānis Šipkēvics: "Šis albums ir atgriešanās pie grupas autentiskās dabas - emocijām pilnas mūzikas īstā latviešu valodā. Skaņas patiesumu pārvērst attēlā mums palīdzēja Džemma Skulme, kas man personīgi ir vairāk kā leģendāra gleznotāja - šis ir visuzmanīgākais klausītājs, ko esmu sastapis. Džemma ir šī albuma līdzautore, jo viņas darbnīcā notika ne tikai gleznu tapšana, bet arī dziesmas caur mākslinieces skatījumu piedzīvoja savu īsto piedzimšanu."

Albumu "Atkala" CD un plates formātā iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties "Instrumentu" interneta veikalā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti