Rīta Panorāma

Intervija ar Rūtu Dimantu

Rīta Panorāma

Intervija ar Guntaru Raču, Zigfrīdu Muktupāvelu un Romānu Vanagu

Intervija ar operdziedātāju Inesi Galanti

Inese Galante svin Ziemassvētkus ar diviem prelūdiju koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar diviem koncertiem "Ziemassvētku prelūdija" 17.decembrī plkst. 15 un 19 Rīgas Domā svētku svinēs Ineses Galantes fonds. Koncertos uzstāsies gan pati operdziedātāja Inese Galante, gan viņas draugu pulks, kurā ir Sergejs Jēgers, Andrejs Osokins, Andrejs Feldmanis, Daniils Bulajevs, Kristīne Adamaite un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā.

"Es piederu pie tiem, kas strādā. Es neprotu atpūsties," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" dienu pirms koncertiem savu darbīgumu pamato Inese Galante. "Mana dzīve ir dziedāšana, un dzīvesveids ir dziedāšana. Nekas patīkamāks un smukāks par dziedāšanu nevar būt."

Klausītājus gaida tikšanās gan ar iemīļotiem māksliniekiem – Inesi Galanti, viņas ilggadējiem skatuves partneriem un draugiem, gan ar jaunajām zvaigznēm, kas ievērojamu atzinību guvušas arī ārpus Latvijas. Skaistākos pasaules klasiskās mūzikas skaņdarbus atskaņos kontrtenors Sergejs Jēgers – viens no spilgtākajiem baroka mūzikas interpretiem Latvijā, ērģelniece Kristīne Adamaite, kura koncertējusi arī tādās aizokeāna zemēs kā Austrālija, ASV un Kanāda, un pianists Andrejs Osokins – prestižu starptautisko konkursu laureāts, kurš saņēmis plašas publikas simpātijas arī Vācijā.

Saskaņā ar vienu no Ineses Galantes fonda galvenajām idejām – veicināt talantīgu jauno mākslinieku izaugsmi – koncertā piedalīsies arī jaunākās paaudzes pārstāvji. Rīgas Domā koncertēs konkursa Ineses Galantes talanti uzvarētāji un pianists Andrejs Feldmanis (juniors) – visu pēdējo gadu festivāla "Summertime" un fonda rīkoto koncertu Rīgas Domā dalībnieks.

Koncertā spēlēs arī apdāvinātais divpadsmitgadīgais vijolnieks Daniils Bulajevs, kurš laurus plūcis dažādos konkursos Francijā, Lietuvā, Krievijā, Šveicē, bet pirms gada uzvarējis Pirmajā starptautiskajā Mocarta jauno izpildītāju konkursā Ķīnā. 

Par īpašu Ziemassvētku gaisotni parūpēsies arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā.

Ziemassvētkos Inese Galante novēl to pašu, ko sev, - vienmēr saglabāt labu noskaņojumu, domāt pozitīvi, cerētu uz to, ka viss nokārtosies, mēģināt pārāk neaizrauties ar agresiju un vairāk smaidīt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti