Igauņu laikmetīgās mūzikas māksliniece Mārja Nūta viesosies Cēsīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau šo svētdien, 8. oktobrī, 18.00 ar vienīgo koncertu Latvijā, koncertzālē “Cēsis” uzstāsies vijolniece un dziedātāja Mārja Nūta (Maarja Nuut), atklājot jauno sēriju “Ambiente skatuve”. Viņa daiļrade pārsteidz ar neordināru un personīgu daiļradi, kas sakņojas ziemeļiģaunijas tautas melodijās, bet apvienojumā ar elektroniku, pārvēršas laikmetīgā un mītiskā skaņu telpā.

Mārjas Nūta mūzikā minimālisms un eksperimentālā mūzika sastopas ar pirmskara Eiropas tautas melodijām. Viņas koncerti ir maģiskas pasaku noskaņas pilni.

2013. gada pavasarī Mārja Nūta izdeva savu pirmo albumu “Soolo”, kas uzreiz izraisīja lielu interesi Eiropas mūzikas tirgū, kā arī saņēma pozitīvas kritiķu atsauksmes. Viņa ir koncertējusi Eiropā, Amerikas Savienotajās Valstīs un Kanādā, bet Cēsīs gaidāmais koncerts būs Mārjas pirmā uzstāšanās Latvijas publikai.

“Tas, ko Mārja dara, ir kas vairāk nekā seno un arhaisko mūzikas skaņu tulkojums mūsdienu mūzikas valodā. Viņai ir ļoti spilgta iztēle, kas ļauj patiesi dziļi izjust maģiski mītisko pasauli un savos priekšnesumos to uzburt ar prasmīgi izvēlētiem izteiksmes līdzekļiem un neparastu dinamiku. Viņa ir rets piemērs tam, kā jauns mākslinieks iedarbina visas savas maņas, lai atstātu dziļu un neaizmirstamu iespaidu uz klausītāja uztveri un emocijām,” tā Mārja Nūta raksturota „London Jazz” recenzijā.

Koncertzālē “Cēsis” Mārja Nūta uzstāsies kopā ar elektroniskās mūzikas komponistu Hendriku Kaljujērvi paplašina sava jaunākā albuma “Une meeles" skaņu robežas.

Koncertzāle “Cēsis” sēriju “Ambiente skatuve” raksturo neordināri muzikāli meklējumi, īpaša, pat maģiska noskaņa jaunu un harizmātisku mūziķu izpildījumā. Atmosfēru šajos koncertos papildus radīs arī neierastais iekārtojums ar skatuvi zāles vidū, kas tuvinās izpildītājmāksliniekus un klausītājus. Nākamie koncerti tiks izziņoti jau drīzumā, sola koncertu rīkotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti