Igaunijas un Latvijas kopprojekts - mūzikas skolu jauniešu festivāls Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Svētdien kulminēs Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītais projekts "Jauniešu iesaistīšana profesionālajā klasiskajā mūzikā". Profesionālā studijā ierakstītu Latvijas un Igaunijas bērnu un jauniešu mūzikas sniegumu varēs dzirdēt Latvijas Radio kanālā "Klasika".

Svētdien kulminēs Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītais projekts "Jauniešu iesaistīšana profesionālajā klasiskajā mūzikā". Profesionālā studijā ierakstītu Latvijas un Igaunijas bērnu un jauniešu mūzikas sniegumu varēs dzirdēt Latvijas Radio kanālā "Klasika". Īpašā konkursā atlasītie labākie abu valstu mūziķi ar koncertu uzstāsies arī Igaunijas pilsētā Vīlandē. Paši koncerta dalībnieki novērtē, ka projekts deva iespēju iepazīties ar citu pilsētu un kaimiņvalsts topošajiem mūziķiem, kā arī gūt vēl nebijušu pieredzi, ko nozīmē profesionāls ieraksts skaņu studijā.

Ar pagājušajā sestdienā Latvijas Radio studijās saimniekoja jaunā paaudze - bērni un jaunieši no Latvijas un Igaunijas mūzikas skolām pirmo reizi mūžā profesionālā studijā ierakstīja savu sniegumu īpaša sadarbības projekta ietvaros. Ventspils mūzikas vidusskolas audzēkņi novērtē iespēju redzēt, ko dara citu skolu audzēkņi, satikties ar kolēģiem, radīt skaņu ierakstus.

Festivāla patronese - Latvijas Radio "Klasika" programmu vadītāja Inga Saksone stāsta, ka koncerts bijis ļoti bagātīgs un dažāds. Piedalījušies gan paši mazākie, gan jau vidusskolnieki: "Interesanti bija klausīties, ka kopā var vienoties dažādi instrumenti. Mēs dzirdējām vienu igauņu cītaru, dzirdējām sešas Latvijas kokles. Bija akordeonisti. Bija arī tādi klasiskie instrumenti kā klavieres, vijole, čells. Un šīs kombinācijas bija ļoti krāsainas, interesantas, un es domāju - tas arī rosina muziķus tālāk darboties. Šeit arī pārsteidzoši uzzinājām, ka tādu lielu instrumentu kā tūbu var spēlēt deviņu gadu vecumā - tāds bija viens mazais igauņu mākslinieks, kurš bija mazliet garāks par šo instrumentu un spēlēja ļoti virtuozi."

Koncerts notiek Latvijas un Igaunijas klasisko radio kanālu sadarbības projekta ietvaros. To finansiāli atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds. "Jauniešu iesaistīšana profesionālajā klasiskajā mūzikā" ir projekts, kas gada garumā norisinās no pagājušā gada aprīļa, lai informētu klausītājus par klasiskās mūzikas notikumiem kaimiņzemē.

Rīgas koncerta ierakstu klausītāji varēs dzirdēt Latvijas Radio "Klasika" kanālā svētdien, 20. janvārī pulksten 15.00. Bet Igaunijas pilsētā Vīlandē koncerts notiks 16. februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti