Rīta Panorāma

Intervija ar Ilonu Spuri un Mihailu Papsujeviču

Rīta Panorāma

Intervija ar Rīgas vicemēru, Brīvostas valdes priekšsēdētāju Andri Ameriku

Rēzijas Kalniņas draugu koncerti "Meklētāja roze"

Ieklausies un ļaujies mieram - koncerti «Meklētāja roze» dodas pie klausītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

“Man Ziemassvētki nozīmē atgriešanos pie sevis, pie tuvajiem, pie Dieva. Tas ir kā atgriezties mājās, kur tevi gaida,” sajūtas pirms Ziemassvētkiem atklāj aktrise un režisore Rēzija Kalniņa. Atgriešanās pie sev tuvā ir arī Rēzijas un viņas draugu tikko izdotais albums “Meklētāja roze” ar tēva Imanta Kalniņa dziesmām.

Pēc operas vēriena Kalniņa šo koncerttūri nosaukusi par Dieva sanatoriju. Par albuma ideju "Meklētāja roze" Kalniņa saka: "Kārļa Skalbes dzejolis "Ziemassvētku roze" sākas ar vārdiem: "Meklētāja ceļš ir galā, mēs visi meklējam laimi."" Viņa atzīst, ka vienmēr ir ļoti īpašas sajūtas, kad dzied sava tēva dziesmas: "Tā ir mana bērnība, tā ir Liepājas sajūta."

Ziemassvētku laika programmu ar Kalniņa dziesmām veido Rēzijas draugi – dzīvesbiedrs diriģents Ainārs Rubiķis, aktrise Ilze Ķuzule–Skrastiņa, mūziķe Ilze Dzenīte, čelliste Undīne Balode un komponists Jānis Aišpurs.

Aišpurs atzīst, ka šajā projektā viņš visvairāk izbauda muzicēšanu kopā ar draugiem: "Mēs dzīvojam tāpēc, lai darītu to, kas mums patīk."

Savukārt Balode atceras, ka pērn Liepājā bijusi ļoti auksta baznīca un, lai pirksti kustētos un instruments neatskaņotos, vajadzēja, lai kāds pieliktu savu pirkstiņu un tas viss izdotos.

"Dziesma un sirds siltums sasildīja. Saproti - ir auksti, bet vienā brīdī, kad sāc muzicēt, redzi, kā tas viss pazūd. Es pat redzu, ka visiem ir elpas, bet iekšēji nav auksti, jo enerģētiskā apmaiņa, kas notiek starp skatītājiem, tik ļoti silda," stāsta Dzenīte.

Savukārt Ķuzule-Skrastiņa stāsta, ka pirms gada pirmo reizi dziedājusi baznīcā, kas licis sajust maģisko sajūtu.

Klausies, ieklausies un ļaujies mieram - koncertu veidotāji šo noskaņu aicina izjust ikvienam.

Koncerts „Meklētāja roze” visu decembri skanēs Latvijas kultūras namos un dievnamos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti