Grupai «Vētras saites» divi jauni mūzikas video

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pasaules mūzikas grupas “Vētras saites” dziesmām “Piesaukšana” un “Lauztās priedes” ir radīti videoklipi, kurus veidojis multimediju mākslinieks Artūrs Daukulis.

Artūrs Daukulis radījis savu, oriģinālu video redzējumu par Ojāra Vācieša un Raiņa dzejas muzikālajām interpretācijām, kuras iedziedājuši Jānis Buķelis un “Harmony 4 Riga”.

 

Dziesmai “Piesaukšana” Artūrs Daukulis izmantoja video materiālus no savas videokolekcijas, kuru viņš veidojis jau daudzus gadus, filmējot Rīgu un tās debesis dažādos rakursos.

Savukārt dziesmas “Lauztās priedes” video radīšanā ir izmantota mūsu pašu Mangaļsala dažādos gadalaikos un video fragmenti no paša Artūra vadītā kravas kuģa Atlantijas okeānā.

Šīs dziesmas ir iekļautas “Vētras saišu” otrajā albumā “Rīga paliek”, kurš iznācis izdevniecībā „Lauska” un ir veltīts visiem tiem cilvēkiem, kuri mīl Rīgu, Latviju un kuriem ir svarīgi, kas ar to notiek. Tajā ir iekļautas 11 kompozīcijas,  kuras caurvij ne tikai dažāda veida kokļu un ģitāras skaņas, bet arī vokāls, pūšamie un ritma instrumenti. Katram skaņdarbam un dziesmai ir sava rašanās vēsture, kuru ietekmējusi mūziķu attieksme pret dzīvi, dažādi notikumi un piedzīvojumi. Albumam nosaukums ir izvēlēts no O. Vācieša dzejoļa, kurš izmantots vienā no dziesmām.

Lai arī “Vētras saites” ir pazīstama kā instrumentālu mūziku spēlējoša apvienība, kuras skanējumā dominē elektriskā kokle, šajā diskā ir iekļautas arī vairākas dziesmas ar J. Raiņa, I. Ziedoņa, O. Vācieša. un P. Eliāra dzeju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti